Простий та швидкий обід – запіканка з капустою і фаршем: їж скільки захочеш, але все одно схуднеш

Корисні страви справді бувають смачними, і запіканка з капусти та фаршу лише підтверджує ці слова. Спробуйте приготувати її за рецептом у статті та переконайтеся самі.

Завдяки цій страві ви будете худнути без відчуття голоду, насолоджуючись її неймовірним смаком. Смачний, простий та корисний рецепт, але не чергового дієтичного десерту чи сніданку, а повноцінної гарячої страви, якою можна супроводжувати як обід, так і вечерю.

Для приготування нам знадобляться:

  • 600 грамів (невеликий качан) капусти;
  • 350 грамів фаршу на ваш смак (найкраще курячого);
  • 1-2 морквини;
  • 3 курячих яйця;
  • 100 грамів сметани;
  • Дрібка солі;
  • Перець та інші спеції за смаком.

Покроковий рецепт:

Cпочатку нашаткуйте капусту дрібною соломкою, залийте окропом, накрийте і дайте постояти хвилин 20. Протягом цього часу натріть на грубій тертушці моркву та обсмажте її на олії до м’якості. Процідіть капусту, ретельно відіжміть зайву вологу та додайте до неї засмажку з моркви. За бажанням можете подрібнити зелень та додати до майбутньої запіканки.

Покроковий рецепт запіканки з капустою і фаршем
Покроковий рецепт запіканки з капустою і фаршем

Далі додайте до овочів фарш, також для кращої текстури можете додати панірувальні сухарі – столової ложки має вистачити. Добре приправте суміш – обов’язково сіль, за бажанням додайте перець, паприку, сушені трави чи інші спеції. Ретельно все перемішайте до однорідності.

Покроковий рецепт запіканки з капустою і фаршем
Покроковий рецепт запіканки з капустою і фаршем

Змащуємо форму діаметром у 24 сантиметри олією чи маслом та вигружаємо нашу капустяно–фаршеву запіканку. Розрівняйте масу по формі та приступайте до приготування заливки: змішайте сметану, яйця, сіль та інші спеції за смаком.

Покроковий рецепт запіканки з капустою і фаршем
Покроковий рецепт запіканки з капустою і фаршем

Влийте соус до форми, можете просто розрівняти його по поверхні запіканки, але краще перемішати його з масою до однорідності. Відправляємо запікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин. Подавати до столу таку запіканку можна зі сметаною, або просто так. Нехай вам смакує!

Покроковий рецепт запіканки з капустою і фаршем
Покроковий рецепт запіканки з капустою і фар

Нові статті

Схожі статті

Забудьте все, що знали до цього: чому не можна розбивати яйця ножем або ложкою – безпека понад усе!

Кожна друга господиня робить помилку, коли розбиває яйця ножем або ложкою. Такий спосіб - не зовсім безпечний. Дізнайтесь, чому шеф-кухарі не радять ним користатись.

“Ми розмовляли про це лише 1 раз”: Руслана Лижичко розповіла, чи готова всиновити дитину – своїх ще не має

Переможниця Євробачення-2004 Руслана Лижичко заговорила про всиновлення дитини, так як своєї не має: яке рішення прийняли разом із чоловіком Олександром Ксенофоновим?

Інтрижка на стороні: 5 українських зірок, які часто зраджували своїм коханим – Остапчук, Мозгова та інші

Були у шлюбі з одними, але згодом вибрали собі інших: зірки українського шоу-бізнесу, які були невірними своїм партнерам - Олена Мозгова, Володимир Остапчук та інші.

Пішли від других половинок заради одне одного: Ольга Сумська розповіла, як закохалася у Віталія Борисюка

Ольга Сумська 5 років прожила у шлюбі з першим чоловіком Євгеном, але наступні роки свого життя присвятила Віталію Борисюку: як познайомилось подружжя?