Натуральні трюфельні цукерки з фініків: простий рецепт пісного та дивовижно смачного десерту

Піст чи дієта – не привід відмовлятися від цікавої, смачної, а до того ж корисної їжі. Ми поділимося з вами рецептом саме таких цукерок із фініків, які за смаком і текстурою нагадують трюфельні.

Заздалегідь переконайтеся, що фініки для цього рецепту не надто тверді. Якщо вони все ж пересушені – замочіть їх у ледь теплій воді хоча б на півгодини. Солодощі за цим рецептом підійдуть тим, хто постує, а також веганам і вегетаріанцям. Також фінікові “трюфелі” сподобаються тим, хто любить готувати десерти власноруч – вони дуже прості та швидкі в приготуванні, а головне – смачні.

Для приготування 28 цукерок нам знадобляться:

  • 200 грамів фініків;
  • 100 грамів горіхової суміші чи просто арахісу;
  • 40 грамів какао-порошку + 20 грамів для прикраси;
  • Цедра апельсина або лимона;
  • Дрібка солі.

Якщо хочете, можете обваляти цукерки в чомусь іншому – наприклад, подрібнених горішках чи цукровій пудрі. Деякі навіть занурюють їх у шоколад, тому експериментуйте, та знайдіть свій улюблений варіант.

Спосіб приготування:

Насамперед необхідно подрібнити горішки – якщо ви любите великі шматочки, можете скористатися блендером. Якщо ж вам необхідна якомога ніжніша текстура – скористайтеся кавомолкою, проте переконайтеся, що вона не зламаєтсья від олії, що виділятиметься з горішків.

Рецепт корисних трюфельних цукерок із фініків
Рецепт корисних трюфельних цукерок із фініків

Далі підготуємо фініки: дістаньте з них кісточки та подрібніть сухофрукти навпіл або на менші шматочки, та перебийте у блендері, як і горішки до цього.

Рецепт корисних трюфельних цукерок із фініків
Рецепт корисних трюфельних цукерок із фініків

Змішайте в окремій мисці фініки, більшу порцію какао-порошку, подрібнені горішки та цедру апельсина або лимона, та чималу дрібку солі, щоб цукерки не вийшли приторно-солодкими. Тут ви також можете додати мелену корицю – вона ідеально “впишеться” в цей десерт. Замішайте руками всі інгредієнти в однорідну масу. Не додавайте зайвої вологи, просто довго та старанно вимішуйте це “тісто”.

Рецепт корисних трюфельних цукерок із фініків
Рецепт корисних трюфельних цукерок із фініків

Поділіть отриманий шмат тіста на маленькі порції – зазвичай з такого замісу виходить 28-30 цукерок. Скатайте ці шматочки в кульки, та у заздалегідь підготоване какао (чи іншу посипку) обережно обкатайте цукерки. Це і є все приготування. Нехай вам смакує!

Нові статті

Схожі статті

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?

“Зі смартфоном в руках і телефонною книжкою в зошиті”: 55-річна Інна Білоконь вперше показала маму

Інна Білоконь – українська акторка, яка стала відомою завдяки ролі мами Вєрки Сердючки. В самої Інни Вікторівни в реальному житті також є мама. Днями артистка показала, як виглядає ця жінка.