Копчена скумбрія в духовці? Немає нічого неможливого: слід застосувати лише один секретний інгредієнт

Копчену скумбрію можна приготувати в домашніх умовах нашвидкуруч, якщо застосувати рідкий дим. Насправді рибка буде запеченою, але на вигляд та смак неначе щойно з коптильні.

Вам знадобиться:

  • 2 великі скумбрії;
  • 2 ст.лож. рідкого диму;
  • 2 ст.лож. солі;
  • 2 ч.лож. цукру;
  • 1 дрібка сухих спецій для риби;
  • 1 дрібка меленого чорного перцю.
Запечена скумбрія на смак як копчена

З м’якої скумбрії страва не вийде. Риба має бути якісною та щільною. Перед приготуванням розморозьте тушки. Випотрошіть та вимийте. Позбавляти нутрощів краще у злегка підмороженому вигляді. Потім надати рибі можливість розморозитися повністю, поклавши до холодильника. Якщо маєте свіжу рибу, то покладіть на пів години до морозилки, після чого дістаньте й потрошіть.

Запечена скумбрія на смак як копчена

Духовку поставте на розігрів на 200 градусів. В окремій мисочці змішайте сіль, цукор, спеції для риби, чорний перець. Якщо у готовій суміші вже присутні сіль та чорний перець, то додайте солі не 2 ложки, а одну, а перцю взагалі окремо не кладіть, щоб не пересолити й не переперчити.

Запечена скумбрія на смак як копчена

Риб’ячі тушки натріть з усіх боків отриманою сумішшю. Перекладіть їх у рукав для запікання. Влийте туди рідкий дим так, щоб рідина потрапила й ззовні, і зсередини. Міцно зав’яжіть пакет з обох боків і викладіть на деко.

Запечена скумбрія на смак як копчена

Відправте до духовки на 20 хвилин. Коли вимкнете духовку, залиште скумбрію ще на 10 хвилин. Допоки риба випікатиметься, не чіпайте і не перевертайте пакет. У такому разі вона розвалиться на шматочки, а верхня шкуринка облізе.

Акуратно розріжте рукав, але рибу не поспішайте витягати. Нехай повністю охолоне за кімнатної температури. Тільки після цього наріжте на шматочки та подавайте до столу.

Нові статті

Схожі статті

Космічний камінь пролетів крізь атмосферу: падіння астероїда на Філіппінах вдалось засняти (Фото, Відео)

В середу, 4 вересня, в небі над Філіппінами помітили світ астероїду 2024 RW1. Космічний камінчик стрімголов пролетів крізь атмосферу, осяявши Землю яскравим світлом. Момент потрапив на відео.

Андрій Данилко відкрив секрет своїх стосунків: що то був за поцілунок між тим та заміжньою мамою Сердючки?

Артист Андрій Данилко багато років виступає на сцені в образі Вєрки Сердючки. Про його особисте життя ходять легенди. Зокрема, співаку приписують стосунки із сценічною "мамою", Інною Білоконь.

Сукня під вечір п’ятниці: Настя Каменських “розхристала” душу навстіж, щоб танцювати до ранку (Відео)

Відома співачка Анастасія Каменських показала, в якій сукні запланувала танцювати до ранку. Потап вже оцінив наряд коханої. І готовий відпустити в ньому благовірну на зустріч з подружками.

В діадемі з намиста і білій сукні: 37-річна Настя Приходько пішла під вінець вдруге після 11 років шлюбу

Співачка Анастасія Приходько відзначила особливу дату в родині другим вінчанням. Зірка показала себе із чоловіком Олександром в храмі, посеред ікон і розповіла про нові обітниці перед Богом.