Гості на порозі? Влаштуйте чаювання з шоколадним тортом: бісквіт готується 5 хв + 3 хв на шоколадний крем

Якщо закортіло попити чаю з солодощами чи пригостити гостей, тортик приготувати можна всього за 6 хвилин. Так швидко бісквіт спечеться у мікрохвильовій печі. Продукти доступні.

Вам знадобиться:

  • 4 ст.лож. борошна;
  • 3 ст.лож. цукру;
  • 1,5 ст.лож. какао;
  • 3 ст.лож. молодка;
  • 1 яйце;
  • 0,5 ч.лож. розпушувача;
  • 5 г ванільного цукру;
  • 3 ст.лож. олії.

Для крему:

  • 170 г темного шоколаду;
  • 170 мл молока;
  • 30 г вершкового масла.

Для просочування:

  • 100 мл молока;
  • 3 ч.лож. ванільного цукру.
Шоколадний торт у мікрохвильовці за 6 хвилин

Щоб приготувати швидкий шоколадний торт, розбийте в глибоку мисочку яйце. Долийте молоко, олію та всипте цукор. Олія має бути рафінованою, без запаху. Якщо є можливість, скористайтеся оливковою.

Шоколадний торт у мікрохвильовці за 6 хвилин

Збийте інгредієнти вінчиком чи міксером до однорідності. Борошно просійте і починайте потроху додавати в підготовлену масу, ретельно перемішуючи. Можливо, знадобиться трішки менше борошна, ніж вказано у рецепті.

Шоколадний торт у мікрохвильовці за 6 хвилин

Дивіться за консистенцією. Тісто має бути як густа сметана. Какао теж просійте, після чого вмішайте в тісто. Додайте розпушувач і ванільний цукор. Якщо у вас ванілін, то беріть на кінчику ножа.

Форму, яку можна використовувати у мікрохвильовій печі, змастіть олією та вистеліть пергаментом. Якщо візьмете діаметр 12-14 см, торт вийде високим, і його доведеться ділити на три коржі. Якщо 18 см – то буде тільки дві половинки.

Шоколадний торт у мікрохвильовці за 6 хвилин

Перекладіть тісто у форму, розрівняйте верх. Зробіть заглиблення посередині, щоб тортик не піднявся бугром. Поставте форму до мікрохвильовки. Виставте 3 хвилин за потужності 900 W. Після цього перевірте – можливо, знадобиться додати ще одну хвилину. Після вимикання витримайте бісквіт всередині ще 5 хвилин, щоб повністю дійшов.

Витягніть бісквіт із форми, відділіть папір для випікання. Поставте на решітку для охолодження. Лише після цього розріжте на 2-3 окремих коржі.

Просочіть коржі сумішшю молока з ванільним цукром. Для крему в молоко додайте вершкове масло і відправте до мікрохвильової печі на 3 хвилини. Додайте шматочки шоколаду і перемішуйте ложкою, допоки вони повністю не розчиняться.

Поставте сотейник із кремом у мисочку з крижаною водою і починайте збивати міксером спочатку на низьких обертах, потім на високих. Викладайте коржі й змащуйте їх кремом. Верх і боки присипте крихтою, а трішки крему додайте у кондитерський мішечок і намалюйте зверху лінієчки. Вживати шоколадний торт можна відразу.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?