Піддивилася у подруги рецепт торта з печива-вушок: на смак як “Наполеон”, а тісто місити не потрібно

Цей смачний "Наполеон" здатна приготувати навіть дитина, наскільки все просто. За основу торта беруться печиво-вушка, які перемащуються заварним кремом. Випікати не потрібно.

Вам знадобиться:

  • 600 г листкового печива-вушка;
  • 500 мл молока;
  • 3 яйця;
  • 80 г цукру;
  • 0,25 ч.лож. ваніліну;
  • 3 ст.лож. борошна;
  • 120 г вершкового масла.
Торт Наполеон без випікання

Борошно для швидкого торта “Наполеон” беріть найвищого ґатунку, вершкове масло – 82,5% жирності, молоко – не менше 3%. Якщо замість ваніліну будете класти в крем ванільний цукор, збільште порцію в 10 разів.

Торт Наполеон без випікання

Спочатку слід приготувати крем. Для цього у сотейник вбийте яйця, додайте цукор та ванілін. Збийте вінчиком до повного розчинення цукру. Додайте борошно, просіявши його крізь сито. Продовжуйте збивати. Влийте молоко і ще раз перемішайте, щоб не було грудочок. Можете використовувати не вінчик, а міксер.

Поставте каструлю на середній вогонь. Нагрівайте, постійно розмішуючи, близько 5 хвилин. Зніміть із плити й ретельно збийте міксером. Не біда, якщо крем видається рідкуватим. Коли прохолоне, він застигне.

Торт Наполеон без випікання

Накрийте посуд із кремом харчовою плівкою, бо в іншому разі утвориться густа скоринка. Масло завчасно дістаньте з холодильника, щоб пом’якшало за кімнатної температури. Коли крем остигне, починайте збивати масло до побіління, потроху додаючи крем. Масу збивайте, поки вона не стане однорідною та повітряною.

Вушка можна викладати в будь-якій конфігурації, а не лише круглим чи квадратним методом. Щоб “Наполеон” був акуратнішим, складайте печиво у роз’ємну форму без дна. Змастіть невеликою кількістю крему дно, щоб вушка просоталися й не роз’їжджалися.

Торт Наполеон без випікання

Викладіть перший шар печива. За бажанням, заповніть проміжки шматочками вушок чи крихтами. Намастіть рівномірно кремом. Продовжуйте викладати листкові вушка шарами, перемащуючи кремом до верху. Поставте торт на 30 хвилин до холодильника.

Обережно зніміть форму. Кілька печинин намастіть кремом і прилаштуйте до “Наполеону” з боків. Верх присипте крихтою з печива. Зверху теж можете викласти вушка для краси. Знову поставте в холодильник, тепер уже на 4 години. Після цього можете сміливо нарізати й подавати до столу.

Нові статті

Схожі статті

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?