Нарешті я навчилася готувати ці курячі котлети з домашнім сиром: тепер їм і худну із задоволенням

Цей рецепт точно стане вашим улюбленим, адже приготування таких котлет не займає багато часу та не потребує особливих навичок. Читайте покроковий алгоритм приготування далі у статті.

Ті, хто любить корисну їжу, не любить смажені страви чи просто намагається схуднути (або всі варіанти в одному) – точно оцінять цей рецепт. Ці котлети з сиром та морквою готуються просто та швидко. Все, що від вас потребується – змішати інгредієнти, сформувати самі котлетки та відправити до духовки.

За цей час ви можете приготувати до них гарнір – картоплю шматочками, швидку кашу чи суміш овочей із відділу заморожених продуктів. Котлети смакують навіть просто так. Вони точно стануть вашим улюбленим варіантом обіду чи вечері. Не вірите? Приготуйте та переконайтесь у цьому самі.

Для приготування нам знадобляться:

  • 500 грамів курячого фаршу;
  • 200 грамів домашнього (кисломолочного) сиру;
  • 100 грамів моркви;
  • Сіль, перець та інші спеції до смаку.

Єдине правило – використовувати не кислий сир, адже це зіпсує весь смак страви.

Спосіб приготування:

Заздалегідь натріть моркву на дрібній тертці, після чого змішайте її з фаршем та кисломолочним сиром у глибокій мисці. Посоліть та поперчіть за смаком, можете також додати інші спеції.

Покроковий рецепт курячих котлет із домашнім сиром та морквою: дієтична та смачна страва
Покроковий рецепт курячих котлет із домашнім сиром та морквою: дієтична та смачна страва

Вимішуйте фарш руками до однорідності. Застеліть деко пергаментом чи фольгою та змастіть невеликою кількістю олії. Змоченими у воді руками сформуйте котлети бажаної форми та розміру, і поки займаєтеся цим, поставте духовку розігріватися до 200 градусів.

Покроковий рецепт курячих котлет із домашнім сиром та морквою: дієтична та смачна страва
Покроковий рецепт курячих котлет із домашнім сиром та морквою: дієтична та смачна страва

Тепер вже сформовані котлети відправляйте випікатися в духову шафу на 30-35 хвилин. Час готовності залежить від потужності вашої духовки, та і від самих котлет, тому перевіряйте їх. Подавати можете з гарніром, соусом, а можете їсти і просто так – ці котлети виходять дуже смачними та достатньо соковитими. Нехай вам смакує!

Нові статті

Схожі статті

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?

“Зі смартфоном в руках і телефонною книжкою в зошиті”: 55-річна Інна Білоконь вперше показала маму

Інна Білоконь – українська акторка, яка стала відомою завдяки ролі мами Вєрки Сердючки. В самої Інни Вікторівни в реальному житті також є мама. Днями артистка показала, як виглядає ця жінка.