Ніжний, хрусткий та ароматний торт до новорічного столу – легший за “Наполеон”, але не менш смачний

Завжди хочеться завершити святкову вечерю смачним десертом. Саме тому ми рекомендуємо вам торт, який буде приємно готувати, та не менш приємно їсти. Покроковий рецепт приготування далі у статті.

Для приготування торта на 6 порцій нам знадобиться:

Інгредієнти для коржів:

  • 1 листок листкового тіста;
  • 100 грамів цукру;
  • 24 печива савоярді.

Інгредієнти для крему:

  • 40 грамів пудингу з ванільним смаком;
  • 500 мілілітрів молока;
  • 100 грамів цукру;
  • 250 грамів вершки 33% жирності.

Інгредієнти для просочування:

  • 100 мілілітрів води;
  • 100 мілілітрів лікеру Мараскіно;
  • 3 чайні ложку цукру.

За бажанням можете прикрасити десерт цукровою пудрою.

Покроковий рецепт торта "Дипломат: простіший та смачніший за "Наполеон"
Покроковий рецепт торта “Дипломат: простіший та смачніший за “Наполеон”

Спосіб приготування:

Спочатку приготуємо заварний крем: крохмаль залийте приблизно 100 мл молока і розмішайте, решту в сотейнику змішайте з цукром і пудингом та доведіть до кипіння. Варіть на середньому вогні, помішуючи, до загустіння. Потім перекладіть крем і накрийте його плівкою впритул і дайте йому остигнути.

Заздалегідь розморожений лист тіста розкладіть на пергаменті, розріжте навпіл та зробіть багато проколів виделкою. Пергамент з тістом перекладіть на деко і відділіть листи один від одного, зігнувши краї паперу. Змастіть листи водою та посипте цукром, випікайте в розігрітій до 185 градусів духовці протягом 15 хвилин – до золотавої скоринки. Готовим коржам дайте остигнути.

Покроковий рецепт торта "Дипломат: простіший та смачніший за "Наполеон"

Тим часом збийте 250 грамів охолоджених вершків до твердих піків, і обережно перемішайте лопаткою зі вже остиглим заварним кремом.

Покроковий рецепт торта "Дипломат: простіший та смачніший за "Наполеон"

Приготуйте розчин для просочування: з’єднайте воду, лікер та цукор і перемішайте до розчинення. Першим шаром викладіть один корж із листкового тіста карамельною скоринкою догори. Рівномірно нанесіть на нього третину крему, зверху викладіть печиво, вмочене на дві секунди в алкогольну суміш. Шар печива покрийте кремом, зверху знову викладіть просочене печиво і на нього решту крему. Лишіть трохи крему для боків! Другим коржем з листкового тіста накрийте торт, цукровою стороною до крему, та трохи придавіть. Накрийте торт і поставте в холодильник щонайменше на три години.

Покроковий рецепт торта "Дипломат: простіший та смачніший за "Наполеон"

Найкраще смакувати торт після ночі в холодильнику. Перед подачею можете посипати його просіяною цукровою пудрою. Нехай вам смакує!

Нові статті

Схожі статті

Забудьте все, що знали до цього: чому не можна розбивати яйця ножем або ложкою – безпека понад усе!

Кожна друга господиня робить помилку, коли розбиває яйця ножем або ложкою. Такий спосіб - не зовсім безпечний. Дізнайтесь, чому шеф-кухарі не радять ним користатись.

“Ми розмовляли про це лише 1 раз”: Руслана Лижичко розповіла, чи готова всиновити дитину – своїх ще не має

Переможниця Євробачення-2004 Руслана Лижичко заговорила про всиновлення дитини, так як своєї не має: яке рішення прийняли разом із чоловіком Олександром Ксенофоновим?

Інтрижка на стороні: 5 українських зірок, які часто зраджували своїм коханим – Остапчук, Мозгова та інші

Були у шлюбі з одними, але згодом вибрали собі інших: зірки українського шоу-бізнесу, які були невірними своїм партнерам - Олена Мозгова, Володимир Остапчук та інші.

Пішли від других половинок заради одне одного: Ольга Сумська розповіла, як закохалася у Віталія Борисюка

Ольга Сумська 5 років прожила у шлюбі з першим чоловіком Євгеном, але наступні роки свого життя присвятила Віталію Борисюку: як познайомилось подружжя?