Один факт, як власноруч приготувати смачні сухарики до салатів: варіанти на сковороді та в духовці

Якщо ви любите похрумтіти сухариками, або плануєте готувати салат із додаванням цих смаколиків – ці рецепти вам точно сподобаються. Ми розповімо про 2 способи, як приготувати сухарики власноруч.

Для чого купувати сухарики в магазині, якщо приготувати власні так просто та швидко? Тим паче, так ми можемо позбутися старого хліба, який ніхто не хоче доїдати, і зробимо додаток до салату чи закуску до перегляду кіно. Проте, під час приготування сухариків є кілька нюансів, які ми обов’язково врахуємо.

Як приготувати сухарики в домашніх умовах – вимоги до хліба

Щоб отримати смачні сухарики, не обов’язково мати найсвіжіший хліб. Він має бути не надто повітряним та не надто рихлим – тому звичайний сірий хліб або батон підійдуть ідеально. Будьте уважними також до товщини нарізаних шматочків – вона має бути приблизно 2,5 см, щоб отримати ідеальну текстуру.

Як власноруч приготувати сухарики до салату: рецепти сухариків на сковороді та в духовці
Як власноруч приготувати сухарики до салату: рецепти сухариків на сковороді та в духовці

Домашні сухарики в духовці

  • 1 буханка хліба;
  • 3 столові ложки рослинної олії;
  • 1 чайна ложка солі;
  • спеції та сушений часник за смаком.

Хліб нарізаємо кубиком чи брусочками, викладаємо на деко і відправляємо у розігріту до 160 градусів духовку на 5 хв. Змішуємо олію зі спеціями, також можна вичавити часник до суміші. Сухарики пересипаємо в миску з олією, накриваємо тарілкою та трясемо, щоб вони покрились спеціями. Знову викладаємо приправлені сухарики на деко і відправляємо в духовку ще на 10-15 хвилин.

Покроковий рецепт приготування домашніх сухариків у духовці

Домашні сухарики на сковорідці

  • 1 буханка хліба;
  • 4 столові ложки рослинної олії;
  • сіль і спеції за смаком;
  • вичавлений часник за бажанням.

Все майже так само: нарізаємо хліб кубиками чи брусочками, але одразу ж перемішуємо з олією та спеціями. Трошки олії додаємо до сковорідки та розігріваємо, за бажання вичавлюємо туди часник, але приберіть перед додаванням сухариків. Підсушуйте хліб на повільному вогні, постійно помішуючи, протягом 10-15 хвилин. Знімаємо сухарики з вогню та даємо охолонути.

Покроковий рецепт приготування домашніх сухариків на сковороді
Покроковий рецепт приготування домашніх сухариків на сковороді

Нехай вам смакує!

Нові статті

Схожі статті

Забудьте все, що знали до цього: чому не можна розбивати яйця ножем або ложкою – безпека понад усе!

Кожна друга господиня робить помилку, коли розбиває яйця ножем або ложкою. Такий спосіб - не зовсім безпечний. Дізнайтесь, чому шеф-кухарі не радять ним користатись.

“Ми розмовляли про це лише 1 раз”: Руслана Лижичко розповіла, чи готова всиновити дитину – своїх ще не має

Переможниця Євробачення-2004 Руслана Лижичко заговорила про всиновлення дитини, так як своєї не має: яке рішення прийняли разом із чоловіком Олександром Ксенофоновим?

Інтрижка на стороні: 5 українських зірок, які часто зраджували своїм коханим – Остапчук, Мозгова та інші

Були у шлюбі з одними, але згодом вибрали собі інших: зірки українського шоу-бізнесу, які були невірними своїм партнерам - Олена Мозгова, Володимир Остапчук та інші.

Пішли від других половинок заради одне одного: Ольга Сумська розповіла, як закохалася у Віталія Борисюка

Ольга Сумська 5 років прожила у шлюбі з першим чоловіком Євгеном, але наступні роки свого життя присвятила Віталію Борисюку: як познайомилось подружжя?