Пісочні горішки зі згущівкою готую без спеціальної форми: так вони навіть більше схожі на справжні

Для приготування цих горішків не потрібно мати спеціальну форму. А начиняти можна на власний смак – згущівкою, шоколадом чи джемом. На вигляд неначе справжні волоські горіхи.

Вам знадобиться:

  • 1 яйце;
  • 100 г вершкового масла;
  • 30 мл олії;
  • 80 г цукрової пудри;
  • 0,5 ч.лож. розпушувача;
  • 270 г борошна;
  • сіль, кориця до свого смаку;
  • 150-200 г вареного згущеного молока.
Пісочні горішки зі згущівкою без форми

Розбийте в глибоку мисочку яйце. Додайте цукрову пудру, сіль, корицю, влийте олію. Вінчиком змішайте все до однорідної маси. Масло дістаньте з холодильника завчасно, щоб воно розм’якло за кімнатної температури.

Пісочні горішки зі згущівкою без форми

Додайте його в миску й ще раз усе ретельно перемішайте. Борошно з розпушувачем просійте. Починайте додавати в масу частинами, постійно змішуючи до однорідності. Коли затвердіє, додайте решту борошна і швидко замісіть руками. Тісто має бути м’яким і не липнути до рук.

Від шматка тіста відламуйте шматочки й скочуйте з них кульки. Вони мають бути трішки меншими за волоський горіх. Має вийти 30 кульок. Накрийте тарілки з кульками харчовою плівкою і відправте до холодильника на 10-15 хвилин.

Пісочні горішки зі згущівкою без форми

Деко вистеліть пергаментним папером. Дістаньте тарілку з кульками. Кожну з них розріжте навпіл і викладіть на деко. З одного боку печиво звузьте пальцями, щоб нагадувало формою горіх.

Дерев’яною шпажкою зробіть надріз посередині кожної половинки. Потім намалюйте нею борозенки, щоб нагадували горіхову шкаралупу. Робіть їх достатньо глибоченькими, щоб коли печиво випікатиметься, вони збереглися. Накрийте заготовки плівкою і знову покладіть у холодильник на 10-15 хвилин.

Пісочні горішки зі згущівкою без форми

Розігрійте духовку до 180 градусів і відправте туди охолоджене деко. Випікається печиво дуже швидко – не довше 15 хвилин. Горішки-напівфабрикати готові. Згущівку – варену чи білу – перекладіть до кондитерського мішка.

Беріть половинку горішка, намастіть з плаского боку згущеним молоком, прикладіть другу половинку. Злегка притисніть і викладайте на тарілку. Решту половинок з’єднайте таким же чином.

Нові статті

Схожі статті

Він був з двійнят у “Сватах”, а зараз не в акторській професії: як змінився 21-річний актор Костя Чернокрилюк

Костянтин Чернокрилюк запамʼятався багатьом українським глядачам роллю одного з двійнят Ковальових в комедійному серіалі "Свати". Читайте, де актор знаходиться зараз та чи продовжує зніматись в кіно?

Забудь про шарлотку назавжди! Приготуй на десерт пиріг “Бабусина радість”. Смачно та без клопотів!

Не знаєте, що приготувати на десерт, тоді ловіть рецепт торта "Бабусина радість" зі сметанного крему - будете їсти шматок за шматком, і не тільки ви.

Так малосольні огірки завжди готували тільки в Україні! Секретний рецепт бабусі Олени: від серця відриваю

Смачна закуска буде у вас у випадку неочікуваних гостей: як приготувати малосольні хрусткі огріки - всі будуть питати рецепт саме у вас. Справжня насолода.

“Чекали”: Тімур Мірошніченко розповів, як троє його дітей прийняли прийомну сестричку Ангеліну, якій 8 років

Багатодітний батько Тімур Мірошніченко поділився емоціями щодо спілкування із названою донькою Ангеліною. Разом із дружиною Інною ведучий вдочерив дівчинку і познайомив її з іншими дітьми.