Замість молока пригощаю малечу молочним желе: всього 10 хвилин на кухні й корисний десерт на столі

Якщо дітей складно змусити пити молоко щодня, підіть на хитрість. Зробіть молочне желе. Цей легкий повітряний десерт із желатином малеча їстиме залюбки.

Щоб користі від молочного желе було ще більше, можете прикрашати його будь-якими фруктами чи ягодами по сезону – свіжими чи мороженими.

Вам знадобиться:

  • 400 мл молока;
  • 100 л води;
  • 50 г цукру;
  • 10 г желатину;
  • 1 дрібка ваніліну.
Як приготувати корисний десерт – молочне желе

Готується все дуже просто. Тільки воду беріть не з-під крана, а очищену, щоб желе не набуло неприємного присмаку. Желатин залийте холодною чистою водою, залишивши на 15 хвилин. За цей час він має набрякнути. Желатин краще брати той, що призначений для десертів – він дрібніший та нейтральний на смак.

Як приготувати корисний десерт – молочне желе

У сотейник влийте молоко, додайте цукор. Поставте на вогонь. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи, на середньому вогні. Кипіти маса не повинна. Кількість цукру можете регулювати – додаючи більше чи навпаки менше.

Як приготувати корисний десерт – молочне желе

Додайте в солодке молоко желатин, що набряк. Перемішайте масу, допоки желатин повністю не розчиниться. Всипте ванілін і ще раз перемішайте. Можете настояний желатин поставити на вогонь, щоб розчинився окремо. Тільки стежте, щоб маса не закипіла. А вже потім з’єднуйте його з молоком.

Як приготувати корисний десерт – молочне желе

Розлийте отриману суміш по креманках. Залиште холонути за кімнатної температури. Після цього відправте до холодильника на кілька годин. Подавайте до столу, прикрасивши ягодами.

Якщо мова йде не про користь, а про насолоду, тоді можете притрусити натертим шоколадом чи порізаним на шматочки мармеладом.

Нові статті

Схожі статті

Забудьте все, що знали до цього: чому не можна розбивати яйця ножем або ложкою – безпека понад усе!

Кожна друга господиня робить помилку, коли розбиває яйця ножем або ложкою. Такий спосіб - не зовсім безпечний. Дізнайтесь, чому шеф-кухарі не радять ним користатись.

“Ми розмовляли про це лише 1 раз”: Руслана Лижичко розповіла, чи готова всиновити дитину – своїх ще не має

Переможниця Євробачення-2004 Руслана Лижичко заговорила про всиновлення дитини, так як своєї не має: яке рішення прийняли разом із чоловіком Олександром Ксенофоновим?

Інтрижка на стороні: 5 українських зірок, які часто зраджували своїм коханим – Остапчук, Мозгова та інші

Були у шлюбі з одними, але згодом вибрали собі інших: зірки українського шоу-бізнесу, які були невірними своїм партнерам - Олена Мозгова, Володимир Остапчук та інші.

Пішли від других половинок заради одне одного: Ольга Сумська розповіла, як закохалася у Віталія Борисюка

Ольга Сумська 5 років прожила у шлюбі з першим чоловіком Євгеном, але наступні роки свого життя присвятила Віталію Борисюку: як познайомилось подружжя?