І духовки не треба: печиво з начинкою на сухій сковороді за 30 хвилин разом з випіканням. Смачно і просто

Печиво можна приготувати й без духовки, якщо взяти пательню з товстим дном та кришкою. А ще треба використати правильний режим, і тоді смаколики з начинкою чудово пропечуться.

Вам знадобиться:

  • 400 г борошна;
  • 150 г вершкового масла;
  • 1 ст.лож. сметани;
  • 80 г цукру;
  • 1 яйце;
  • 1 дрібка солі;
  • 2 г ваніліну;
  • 7 г розпушувача.

Для начинки:

  • варене згущене молоко;
  • густе повидло.
Печиво з начинкою на пательні

У глибоку мисочку насипте борошно. Додайте масло, але не з холодильника, а таке, що вже постояло трішки у кімнаті й розм’якло. Розітріть масу руками. Додайте сіль, ванілін, розпушувач. Перемішайте.

В окремій піалі змішайте яйце з цукром та сметаною. Перемішайте до однорідності вінчиком. Перелийте в борошняну суміш. Спочатку перемішуйте лопаткою, а потім замісіть тісто руками.

Печиво з начинкою на пательні

Воно зовсім не липне до рук, тому можете вимішувати прямо на столі. Складіть ковбик у поліетилен і відправте до холодильника хоча б на 30 хвилин, а краще на 1 годину. Пательню з товстим дном вистеліть пергаментом.

Дістаньте тісто з холодильника. Відщипуйте по шматочку завбільшки з волоський горіх. Скачайте кульку, потім приплещіть її, а в середні зробіть отвір для начинки відповідним предметом. Викладайте такі заготовини на сковорідку.

Печиво з начинкою на пательні

Начинку перекладіть у целофановий пакет, обріжте кутик і через нього вичавлюйте потроху в кожен отвір. Варення та згущівка мають бути густими й не розтікатися. Накрийте пательню кришкою і поставте на найменший вогонь.

Печиво з начинкою на пательні

За 15-20 хвилин все спечеться як знизу, так і зверху. Щоправда, не буде таким рум’яним, як у духовці, але не сирим. Якщо у вас плита не електрична, а газова, то у місцях горіння горілки пісочне печиво підсмажиться швидше, аніж по краях. То його треба дістати трішки раніше.

Якщо маєте намір пекти печиво у духовці, то скористайтеся цим відеорецептом:

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?