З таким соусом салат із квашеної капусти стає святковою стравою: рецепт моєї свекрухи з голодних 90-х

Рецепт салату з квашеної капусти, секрет якого полягає в смачній заправці з 2 інгредієнтів – точно стане вашим улюбленим. Підійде як і на щодень, так і на святковий стіл.

Цей салат був доволі популярним у минулому, адже поєднання квашеної капусти з яблуками, що прийшло до нас із Німеччини, було доволі доступним джерелом вітамінів у осінньо-зимову пору. Ми рекомендуємо вам спробувати приготувати цей салат за рецептом, вказаним нижче, адже зробивши спеціальну заправку з двох інгредієнтів – олії та меду, – ви перетворите просто смачний салат на неймовірну страву, якою не буде соромно навіть частувати гостей на свята. Спробуйте власноруч приготувати це та переконайтеся в наших словах самі.

Для приготування нам знадобляться такі інгредієнти:

  • 600 грамів квашеної капусти;
  • 300 грамів солодких яблук;
  • 80 грамів білої ріпчастої цибулі;
  • дрібка нарізаної зеленої цибулі;
  • 2 столові ложки запашної соняшникової олії (нерафінованої);
  • 1 столова ложка рідкого меду;
  • сіль за смаком.
Покроковий рецепт салату з квашеної капусти з особливою заправкою за 20 хвилин
Покроковий рецепт салату з квашеної капусти з особливою заправкою за 20 хвилин

Спосіб приготування:

Нашаткуйте яблука на невеликі шматочки або тонкою соломкою, цибулю – тонкими напівкільцями, а зелену цибулю “пір’ям” (косими “кільцями”). Викладіть у глибоку миску – пізніше в ній же будемо подавати наш салат.

В окремій невеликій мисочці або піалці збийте соняшникову олію з медом. Якщо ваш мед зацукрився – просто розігрійте його протягом декількох секунд у мікрохвильовці, дайте трохи охолонути та приступайте до приготування соусу.

До тари з іншими інгредієнтами салату викладіть квашену капусту та заправте соусом, перемішайте до однорідності. Спробуйте салат на смак і за необхідності додайте сіль.

Бажано накрити салат харчовою плівкою (чи заховати в пакет) та дати йому настоятися протягом години в холодильнику, але можна смакувати одразу після приготування. Смачного!

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?