Смак дитинства: суп “Затируха” на індичці, що сподобається і дорослим, і дітям. Покроковий рецепт

Затірка, стиранка чи затируха – виріб із тіста, що слов'яни додають до супів із прадавніх часів. Ми вважаємо, що варто повернути її до звичайної кухні, і рекомендуємо рецепт супу на індичці.

Багато людей додають наваристості першим стравам за допомогою рису, макаронів чи галушок. Ми ж рекомендуємо вам приготувати суп на індичці з додаванням затирухи, або, як це ще називають – затірки чи стиранки.

Для приготування нам знадобляться:

  • 600 грамів індички – крила чи інше м’ясо, також можна замінити куркою;
  • 5 середніх картоплин;
  • 1 морквина;
  • 1 біла ріпчаста цибулина;
  • 1 склянка борошна;
  • 1 куряче яйце;
  • 1 помідор або столова ложка томатної пасти;
  • рослинна олія;
  • 1 лавровий листок;
  • 5-6 гілочок кропу;
  • 3 стебла зеленої цибулі;
  • мелений перець та сіль за смаком.
Рецепт супу “Затируха” на бульйоні з індички: сподобається і дорослим, і дітям

Спосіб приготування:

Варимо бульйон: курку або індичку промиваємо та відправляємо до киплячої води. (Водою заповнюємо половину 3,5-літрової каструлі). Солимо, додаємо лавровий лист і варимо до готовності, постійно знімаючи піну. Має вийти прозорий та ароматний бульйон.

Поки вариться бульйон, обсмажуємо на підігрітій олії нашатковану цибулю та натерту на грубій тертушці моркву, додаємо помідор чи томатну пасту.

По готовності м’яса виймаємо його з бульйону і додаємо в каструлю подрібнену картоплю. Варимо протягом 10 хвилин.

За ці 10 хвилин готуємо затірку: у миску всипаємо борошно, додаємо сіль та трохи збите яйце. Розтираємо все разом виделкою чи руками. Перетираємо і засипаємо в друшляк або сито і просіюємо зайве борошно.

Додаємо до бульйону засмажку та доводимо до кипіння. Вкидаємо подрібнене м’ясо, за бажанням ще й зелень. Перчимо за смаком. Помішуючи, вводимо затируху в суп, і варимо, поки тісто не спливе.

Перед подачею не забудьте перевірити отриманий суп на сіль. Завдяки затирці він вийде густим та смачним, і точно нагадає вам про обіди у бабусі. Нехай вам смакує!

Нові статті

Схожі статті

“Для мене це табу”: 38-річна Злата Огнєвіч розповіла, що була в стосунках з одруженим чоловіком – подробиці

Співачці Златі Огнєвіч не дуже щастить у коханні навіть після шоу "Холостячка". Нещодавно зірка розповіла, що одним із її романів був із одруженим чоловіком - що відомо?

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?