Замість холодцю готую запіканку з курячої печінки: набагато дешевше, а смак доволі оригінальний. Рецепт

Така запіканка готується втричі швидше, аніж холодець. Натомість смакує набагато краще, завдяки незвичному поєднанню інгредієнтів. Та й гаманець зовсім не обтяжує.

Вам знадобиться:

  • 500 г курячої печінки;
  • 1 ч.лож. олії;
  • 2 зубці часнику;
  • 100 г твердого сиру;
  • 3 варених яйця;
  • 2 сирих яйця;
  • 1 пучок зелені;
  • 1 дрібка солі;
  • 1 дрібка чорного меленого перцю.
Запіканка з курячої печінки, сиру та яєць замість холодцю

Поставте пательню розігріватися на плиту. Влийте трішки олії. Перекладіть курячу печінку. Підсмажуйте на сильному вогні, постійно перемішуючи лопаткою, близько 3 хвилин. Подрібніть ножем обчищений часник і додайте до печінки.

Запіканка з курячої печінки, сиру та яєць замість холодцю

Ще зовсім трішечки підсмажте і перекладіть на тарілку за допомогою шумівки. Сир натріть на тертушці з великими отворами. Яйця зваріть завчасно круто, щоб встигли прохолонути. Наріжте не дуже дрібними кубиками.

Запіканка з курячої печінки, сиру та яєць замість холодцю

Кілька гілочок петрушки, кропу та зеленої цибулі вимийте, просушіть і дрібно наріжте ножем. Перекладіть до печінки яйця, сир, зелень. Посоліть і поперчіть на власний смак. Вбийте сирі яйця. Ретельно перемішайте інгредієнти.

Запіканка з курячої печінки, сиру та яєць замість холодцю

Прямокутну форму для випікання змастіть шматочком вершкового масла, викладіть пергаментом. Перекладіть печінкову суміш. Підрівняйте верх. Відправте до духовки, яку розігрійте до 180 градусів. Випікайте 30 хвилин.

Вийміть із форми. Обережно відділіть пергамент. Залиште холонути на решітці. Після цього перекладайте на пласке блюдо, прикрашайте гілочками зелені, нарізайте на шматочки та подавайте до столу. Буде дуже смачно.

Нові статті

Схожі статті

Забудьте все, що знали до цього: чому не можна розбивати яйця ножем або ложкою – безпека понад усе!

Кожна друга господиня робить помилку, коли розбиває яйця ножем або ложкою. Такий спосіб - не зовсім безпечний. Дізнайтесь, чому шеф-кухарі не радять ним користатись.

“Ми розмовляли про це лише 1 раз”: Руслана Лижичко розповіла, чи готова всиновити дитину – своїх ще не має

Переможниця Євробачення-2004 Руслана Лижичко заговорила про всиновлення дитини, так як своєї не має: яке рішення прийняли разом із чоловіком Олександром Ксенофоновим?

Інтрижка на стороні: 5 українських зірок, які часто зраджували своїм коханим – Остапчук, Мозгова та інші

Були у шлюбі з одними, але згодом вибрали собі інших: зірки українського шоу-бізнесу, які були невірними своїм партнерам - Олена Мозгова, Володимир Остапчук та інші.

Пішли від других половинок заради одне одного: Ольга Сумська розповіла, як закохалася у Віталія Борисюка

Ольга Сумська 5 років прожила у шлюбі з першим чоловіком Євгеном, але наступні роки свого життя присвятила Віталію Борисюку: як познайомилось подружжя?