Один факт, як правильно та смачно зварити рис на гарнір: рецепт ідеального рису до будь-якої страви

Рис завоював прихильність багатьох народів світу, адже є дуже універсальним гарніром. Щоб приготувати його ідеально, варто знати рецепт і дотримуватися кількох порад, про які ми розкажемо далі.

Насправді весь секрет смачного рису полягає у використанні правильних пропорцій – співвідношеня води та крупи має бути завжди фіксованим. Також є одна хитрість, яка зробить ваш рис розсипчастим. Це одна дія, яку треба зробити після готовності каші. Щоб дізнатися деталі того, як приготувати рис на гарнір чи в будь-яку страву – читайте далі.

Інгредієнти:

  • 1 склянка рису;
  • 2 склянки води;
  • Сіль або інші спеції за смаком.
Як зварити ідеальний рис до будь-якої страви: покроковий рецепт і лайфхаки
Як зварити ідеальний рис до будь-якої страви: покроковий рецепт і лайфхаки

Покроковий рецепт приготування:

Ретельно промийте рис: висипте його у велику миску та залийте холодною водою. Перемішайте акуратно руками, поки вода не стане каламутною, злийте її та повторіть процес 2-3 рази, поки перемішана вода з рисом не стане прозорою.

Оберіть правильну пропорцію води: зазвичай використовується 1:2, тому на склянку рису відміряйте 2 склянки води. Якщо ж ви не впевнені, що вам підійде таке співвідношення – читайте етикетку рису. Там має бути зазначений правильний спосіб приготування, адже ці пропорції різняться від сорту до сорту.

Далі приготування стаж куди легшим: просто залийте рис водою в каструлі, за бажанням додайте сіль, і варіть до кипіння на середньому вогні. Після цього накрийте рис кришкою та зменшіть вогонь до сінімального, і варіть 15-20 до повного поглинання рисом води.

Важливо після готовності зняти каструлю з вогню, і, не знімаючи кришку, залишити рис настоятися протягом 5-10 хвилин. Після цього можете розпушити рис, акуратно перемішавши його виделкою чи кухонною лопаткою, щоб запобігти склеюванню.

Вже після готовності ви можете додавати різноманітні спеції до рису, або ж всипати його до страв – таких як риз із овочами, каррі чи інших. Нехай вам смакує!

Нові статті

Схожі статті

“Чекали”: Тімур Мірошніченко розповів, як троє його дітей прийняли прийомну сестричку Ангеліну, якій 8 років

Багатодітний батько Тімур Мірошніченко поділився емоціями щодо спілкування із названою донькою Ангеліною. Разом із дружиною Інною ведучий вдочерив дівчинку і познайомив її з іншими дітьми.

Пішли від других половинок заради одне одного: Марічка Падалко розповіла, як закохалася в Єгора Соболєва

Марічка Падалко була вірною своєму чоловіку протягом 15 років, доки не зустріла Єгора Соболєва, якому народила трьох дітей: як познайомилось подружжя?

Найтонші та еластичні млинці виходять на воді: а ви думали – на молоці. Бюджетний рецепт “Сніданок на ранок”

Млинці - це ідеальний сніданок, який зможе приготувати будь-хто та не обов'язково готувати їх на молоці, адже на воді вони виходять ще в 100 разів смачнішими - рецепт.

4-лапий доктор наук: у США кіт здобув докторський ступінь в одному з престижних університетів країни

В США зʼявився вчений кіт. Йому присвоїли науковий ступінь в одному з престижних університетів Вермонту. За що пухнастик отримав винагороду і як звуть цього доктора наук? "Один Факт" дізнався деталі.