Незвичні вареники з яблуками, від яких моя родина у захваті: записуйте рецепт і готуйте подвійну порцію

Ми поділимося з вами рецептом вареників із ідеального тіста та соковитої яблучної начинки. Готуйте одразу багато, адже рідні будуть у захваті від цієї смакоти.

Важко знайти українців, що не люблять вареники, тим паче, коли існує безліч різноманітних начинок – картопля, капуста з грибами, різноманітне м’ясо та потрошки, солоний чи солодкий сир, вишні, ягоди… Рекомендуємо вам вразити рідних, приготувавши вареники з ніжною яблучною начинкою. Для ще більш насиченого смаку рекомендуємо вам додати до начинки дрібку кориці, та обіцяємо – ви з’їсте ці вареники разом із ложкою, та ще й пальчики оближете.

Інгредієнти для вареників з яблуками:

  • 300 грамів борошна;
  • 120 мілілітрів окропу;
  • дрібка солі;
  • столова ложка олії або м’якого вершкового масла;
  • 3 яблука;
  • половина лимона;
  • пів чайної ложки ванільного цукру;
  • 2 столові ложки цукру;
  • 100 грамів вершкового масла, сметана та яблука для подачі.
Покроковий рецепт незвичних, але дуже смачних вареників із яблуками
Покроковий рецепт незвичних, але дуже смачних вареників із яблуками

Як приготувати вареники з яблуками: покроковий рецепт

Спочатку наріжте яблука на дрібні кубики, за бажанням можете очистити їх від шкірки. Далі замішуємо тісто: змішайте борошно, окріп, дрібку солі та ложку масла. Має вийти круте тісто, що не липне до рук. Скатайте його в кулю, накрийте рушником і дайте настоятися 15 хвилин.

Далі готуємо начинку: в глибокій мисці змішуємо нарізані яблука, сік та цедру половини лимона, ванільний та звичайний цукор і відставляємо на 15-20 хвилин. Зайву рідину злийте.

Розкачайте тісто на припорошеному борошном столі, виріжте кружальця склянкою чи спеціальною формочкою та викладіть по чайній ложці начинки. Зліпіть вареники.

Далі найцікавіше: варимо вареники, довівши до кипіння і протримавши ще 2 хвилини, після чого у формі для запікання змішуємо з маслом та відправляємо у розігріту до 200 градусів духовку на 15-20 хвилин.

Перед подачею можете прикрасити вареники сметаною та шматочками яблук. Нехай вам смакує!

Нові статті

Схожі статті

Забудьте все, що знали до цього: чому не можна розбивати яйця ножем або ложкою – безпека понад усе!

Кожна друга господиня робить помилку, коли розбиває яйця ножем або ложкою. Такий спосіб - не зовсім безпечний. Дізнайтесь, чому шеф-кухарі не радять ним користатись.

“Ми розмовляли про це лише 1 раз”: Руслана Лижичко розповіла, чи готова всиновити дитину – своїх ще не має

Переможниця Євробачення-2004 Руслана Лижичко заговорила про всиновлення дитини, так як своєї не має: яке рішення прийняли разом із чоловіком Олександром Ксенофоновим?

Інтрижка на стороні: 5 українських зірок, які часто зраджували своїм коханим – Остапчук, Мозгова та інші

Були у шлюбі з одними, але згодом вибрали собі інших: зірки українського шоу-бізнесу, які були невірними своїм партнерам - Олена Мозгова, Володимир Остапчук та інші.

Пішли від других половинок заради одне одного: Ольга Сумська розповіла, як закохалася у Віталія Борисюка

Ольга Сумська 5 років прожила у шлюбі з першим чоловіком Євгеном, але наступні роки свого життя присвятила Віталію Борисюку: як познайомилось подружжя?