Горіхові цукерки можливо приготувати без борошна, масла та шоколаду: насичений горіховий смак підкорить усіх

Горіхові цукерки приготувати доволі просто. Натомість діти неабияк зрадіють солодощам і ласуватимуть ними з задоволенням. Інгредієнти для приготування потрібні найпростіші.

Вам знадобиться:

  • 1 яйце;
  • 100 г цукру;
  • 20 г какао-порошку;
  • 15 г сухого молока;
  • 1 дрібка ваніліну;
  • 0,5 ч.лож. солі;
  • 200-250 г подрібненого смаженого арахісу.
Горіхові цукерки з арахісом, молоком та какао

У глибокій мисочці змішайте яйце з цукром та сіллю. Збийте міксером. Маса має стати світлою та однорідною. Всипте какао-порошок, який має бути несолодким, та сухе молоко. Ретельно перемішайте масу силіконовою лопаткою. Консистенція має бути, як густа сметана.

Горіхові цукерки з арахісом, молоком та какао

Арахіс позбавте від луски, подрібніть у блендері так, щоб залишилися шматочки, а не крихти. Можете замінити будь-якими іншими улюбленими горішками. Всипте арахіс до шоколадної маси.

Горіхові цукерки з арахісом, молоком та какао

Усе перемішайте, щоб горішки набули шоколадного кольору. Деко вистеліть пергаментом. Зачерпуйте ложкою трохи горіхової суміші, допомагаючи собі іншою ложкою. Формуйте стовпчик і викладайте на пергамент.

Надто великі цукерки робити не потрібно. По-перше, вони погано пропечуться й не матимуть хрусткої скоринки. По-друге, їх буде незручно тримати в руках, адже за раз усе не відкусиш.

Горіхові цукерки з арахісом, молоком та какао

Таким же чином обробіть решту суміші. Розігрійте духовку до 160 градусів. Поставте цукерки запікатися на 10 хвилин. Відразу з дека не знімайте. Дайте горіховим цукеркам трішки прохолонути.

Після цього перекладіть на решітку, щоб вироби повністю остигли. Складіть готові горіхові цукерки на блюдо й можете кликати дітей, щоб поласували. Малеча лише дякуватиме вам за це.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?