Цей рецепт шарлотки набагато кращий за класичний: пиріг виходить пухким, із незвичними нотками вишні

Не завжди експерименти на кухні закінчуються вдало. Проте, спробуйте додати вишні до класичної шарлотки – і ви отримаєте ледь не кулінарний шедевр. Це саме те, чого бракувало класичному рецепту.

Для приготування ще смачнішої шарлотки нам знадобляться такі інгредієнти:

  • 5 холодних курячих яєць;
  • 1 склянка цукру;
  • 1 склянка борошна;
  • 2-3 яблука;
  • 100 грамів вишні;
  • олія або вершкове масло для змащення форми.
Рецепт шарлотки з яблуками і вишнями: ще смачніша версія легендарного десерту
Рецепт шарлотки з яблуками і вишнями: ще смачніша версія легендарного десер

Покроковий рецепт шарлотки з яблуками і вишнями

Першим кроком візьміть охолоджені яйця, відокремте білки від жовтків, і перші збийте вінчиком чи міксером до густої піни. Протягом збивання додавайте тонкою цівочкою цукор. Потім додайте жовтки і знову все ретельно збийте.

Далі невеликими порціями додавайте просіяне борошно, ретельно перемішуючи та розбиваючи всі грудочки. Вимішуйте доти, доки тісто не нагадуватиме густу однорідну сметану.

Яблука промийте та наріжте на невеликі тонкі скибочки, видаливши серцевинку і плодоніжку. Вишні теж промийте, переберіть і за необхідності видаліть кісточки. Заморожені розморозьте і приберіть зайву вологу перед додаванням до шарлотки.

Деко чи форму для випікання щедро змастіть олією або вершковим маслом і припорошіть тонким, ледь помітним шаром просіяного борошна. Викладіть фрукти на деко, щоб скрізь була рівномірна кількість яблук і вишень, і залийте тісто. Духовку розігрійте до 180 градусів і відправте шарлотку запікатися в середині духовки, через деякий час переставивши деко чи форму догори.

Час випікання в середньому становить 30 хвилин. Перевіряйте шарлотку на готовність зубочисткою чи дерев’яною шпажкою – вони мають бути сухими (якщо, звісно, не попадуть в яблуко або вишню).

Готову шарлотку одразу дістаньте з духовки, трошки остудіть та наріжте на шматочки. За бажанням можете прикрасити її перед подачею цукровою пудрою. Нехай вам смакує!

Нові статті

Схожі статті

Так малосольні огірки завжди готували тільки в Україні! Секретний рецепт бабусі Олени: від серця відриваю

Смачна закуска буде у вас у випадку неочікуваних гостей: як приготувати малосольні хрусткі огріки - всі будуть питати рецепт саме у вас. Справжня насолода.

“Чекали”: Тімур Мірошніченко розповів, як троє його дітей прийняли прийомну сестричку Ангеліну, якій 8 років

Багатодітний батько Тімур Мірошніченко поділився емоціями щодо спілкування із названою донькою Ангеліною. Разом із дружиною Інною ведучий вдочерив дівчинку і познайомив її з іншими дітьми.

Пішли від других половинок заради одне одного: Марічка Падалко розповіла, як закохалася в Єгора Соболєва

Марічка Падалко була вірною своєму чоловіку протягом 15 років, доки не зустріла Єгора Соболєва, якому народила трьох дітей: як познайомилось подружжя?

Найтонші та еластичні млинці виходять на воді: а ви думали – на молоці. Бюджетний рецепт “Сніданок на ранок”

Млинці - це ідеальний сніданок, який зможе приготувати будь-хто та не обов'язково готувати їх на молоці, адже на воді вони виходять ще в 100 разів смачнішими - рецепт.