Класичний рецепт дріжджової паски з молоком і сметаною: простий і перевірений роками, тому завжди вдається

Напевно, ви знаєте багато рецептів пасок. Ми ж рекомендуємо вам спробувати класичний, з опарою на молоці та використанням сметани в тісті. За цим рецептом у вас вийдуть гарні, смачні пасочки.

Знадобляться такі продукти:

  • Борошно – 750-800 г.;
  • молоко жирністю у 2,5% або 3,2% – 200 мл.;
  • живі дріжджі – 25 г.;
  • куряче яйце;
  • жовток;
  • сметана 20% жирності – 2 ст.л.;
  • цукор – 225 г. + 1 ст.л.;
  • ванільний цукор – 10 г.;
  • апельсин – сік і цедра;
  • соняшникова олія – 2 ст.л.;
  • родзинки або цукати – 100 г.;
  • цукрова пудра – 200 г.;
  • дрібка солі;
  • кондитерська посипка за бажанням.
Класичний рецепт дріжджової паски з додаванням сметани і молока
Класичний рецепт дріжджової паски з додаванням сметани і молока

Спосіб приготування:

Підготуємо деякі продукти: вершкове масло дістаємо з холодильника, щоб воно прогрілося до кімнатної температури. Якщо ви вирішили використовувати родзинки – промийте їх та ретельно висушіть паперовим рушником.

Готуємо опару: трохи нагріваємо 220 мл молока на невеликому вогні чи в мікрохвильовці (до 30-35 градусів), кришимо туди дріжджі та ретельно перемішуємо до розчинення. Додаємо цукор і розмішуємо до розчинення, накриваємо рушником чи плівкою і лишаємо на 20 хв у теплому місці.

Коли опара збільшиться вдвічі, додайте яйце і жовток, вказану кількість цукру, ванільного цукру, вершкового масла та сметани, а також сіль. Ретельно перемішайте вінчиком і обережно зітіріть з апельсина необхідну, на ваш погляд, кількість цедри, обминаючи білу частину. Додайте сік половини апельсина і збийте вінчиком. Наступне – просіяне борошно, перемішуйте лопаткою до однорідності (кількість залежить від розміру яєць, які ви використали). За бажанням можете додати 25 мл. віскі, коньяку або рому, і приступайте до вимішування випічки.

Замішуйте десь 10 хв, доки тісто не перестане липнути до рук. Знадобиться велика глибока миска, змащена олією – перекладіть туди кулю з тіста та накрийте рушником, дайте підійти в теплому місці на годину. Після цього обімніть тісто і знову лишіть на 40 хвилин. Повторіть обминання і починайте додавати родзинки. Викладайте тісто в форму, і заповнюйте на 2/3 так, щоб родзинки або цукати не були біля формочок і не пригорали. Розігрійте духовку до 180 градусів, поки накриті рушником пасочки піднімаються. Випікайте на “конвекції” протягом 20-35 хвилин, на готовність перевіряйте шпажкою чи зубочисткою.

Глазур: змішайте сік половини апельсина з цукровою пудрою та ретельно перемішайте. Можете наносити її на паску та прикрашати кондитерською посипкою. Нехай вам смакує!

Класичний рецепт дріжджової паски з додаванням сметани і молока
Класичний рецепт дріжджової паски з додаванням сметани і молока

Нові статті

Схожі статті

Так малосольні огірки завжди готували тільки в Україні! Секретний рецепт бабусі Олени: від серця відриваю

Смачна закуска буде у вас у випадку неочікуваних гостей: як приготувати малосольні хрусткі огріки - всі будуть питати рецепт саме у вас. Справжня насолода.

“Чекали”: Тімур Мірошніченко розповів, як троє його дітей прийняли прийомну сестричку Ангеліну, якій 8 років

Багатодітний батько Тімур Мірошніченко поділився емоціями щодо спілкування із названою донькою Ангеліною. Разом із дружиною Інною ведучий вдочерив дівчинку і познайомив її з іншими дітьми.

Пішли від других половинок заради одне одного: Марічка Падалко розповіла, як закохалася в Єгора Соболєва

Марічка Падалко була вірною своєму чоловіку протягом 15 років, доки не зустріла Єгора Соболєва, якому народила трьох дітей: як познайомилось подружжя?

Найтонші та еластичні млинці виходять на воді: а ви думали – на молоці. Бюджетний рецепт “Сніданок на ранок”

Млинці - це ідеальний сніданок, який зможе приготувати будь-хто та не обов'язково готувати їх на молоці, адже на воді вони виходять ще в 100 разів смачнішими - рецепт.