Як приготувати кляр з різними інгредієнтами: найбільш відомі рецепти рідкого тіста на воді, пиві і молоці

Кляр — рідке тісто, в якому вимочують продукти перед тим, як їх обсмажують. "Один Факт"пропонує до вашої уваги 3 рецепти кляру: на воді, молоці і пиві. Вони займають зовсім небагато часу.

Кляр — різновид рідкого тіста, за допомогою якого можна зберегти страву соковитою всередині, а зверху — вкритою рум’яною і хрумкою скоринкою. Наступні рецепти смачного кляру — прості в приготуванні і займуть зовсім небагато вашого часу.

Популярні рецепти приготування кляру: на воді, на молоці, на пиві
Популярні рецепти приготування кляру: на воді, на молоці, на пиві

Кляр на воді

 

Візьміть жовтки двох яєць. Змішайте їх із однією столовою ложкою соняшникової олії та половиною склянки води. Додайте до цих інгредієнтів сіль, спеції і, енергійно помішуючи, введіть ще півсклянки борошна.

 

Збивайте кляр за допомогою вінчика, поки він не набуде консистенції сметани. Потім цю рідину потрібно поєднати разом із яєчними білками, попередньо збитими в окремому посуді до появи пінки. До білків обов’язково додайте щіпку солі.

 

Кляр на воді ідеально підійде для приготування будь-яких овочів, м’яса або птиці.

 

Кляр на молоці

 

Процес приготування кляра на молоці починають по тій же схемі, що і на воді.

 

Візьміть 3 курячих яйця і відокремте жовтки від білків. Змішайте жовтки з 0.5 склянки свіжого коров’ячого молока. Додайте сіль за смаком і приправу карі. Далі – всипте склянку просіяного борошна і ретельно збийте отриману масу.

 

Обережно введіть до інших компонентів яєчні білки і знов ретельно перемішайте. Білки перед введенням добре збийте, щоб вийшов пишний пінний состав.

 

Версія кляру на молоці ідеально підійде для смаження курячих нагетсів або ж сиру чи сирних виробів.

 

Кляр на пиві

 

Пивний кляр готують наступним чином. Збивають 2 яєчних жовтка із склянкою світлого пива. Далі додають сіль, спеції та одну столову ложку соняшникової олії.

 

Потім до інших інгредієнтів поступово вводять одну склянку борошна і замішують кляр. Білки замішують окремо до отримання міцної піни. Потім — обережно з’єднують з іншими компонентами кляру на пиві.

 

Пивний кляр використовують для приготування морепродуктів і риби. В рідке тісто вмочують креветки і кальмари. Також його можна використати для запікання овочів (болгарський перець, баклажани, ріпчаста цибуля).

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?