Без рулетиків із картоплею та перцем чоловік за стіл не сідає: готую ледь не щодня, бо дуже просто і смачно

Готується картопля у листковому тісті дуже просто. Натомість виступає як ідеальний перекус. Не соромно такий наїдок поставити й на святковий стіл. Гості будуть у захваті.

Вам знадобиться:

  • 4 картоплини;
  • 1 цибулина;
  • 2 перці;
  • листкове тісто;
  • 1 яйце;
  • 80 г сиру;
  • вершкове масло;
  • сіль і перець.
Картопляні рулетики з листкового тіста

Картоплю обчистьте, вимийте і просушіть. Розріжте навпіл. Кожну половинку ще раз поділіть навпіл, а потім поріжте на 4 шматочки вздовж. Перекладіть у каструлю. Залийте водою, посоліть та варіть на плиті до повної готовності.

Картопляні рулетики з листкового тіста

Цибулину наріжте кубиками. Викладіть на розігріту пательню з олією. Підсмажуйте 3 хвилини, постійно перемішуючи. У жовтого та червоного перців відріжте плодоніжки. Позбавте їх від насіння. Наріжте півкільцями чи четвертинками.

Картопляні рулетики з листкового тіста

Перець додайте до цибулі та продовжуйте підсмажувати. Посоліть і поперчіть. Нехай смажиться 10 хвилин. Витягніть картоплю шумівкою з окропу і перекладіть у мисочку. Покладіть вершкове масло. Розімніть товкачиком. Додайте в картоплю підсмажені овочі й перемішайте.

Картопляні рулетики з листкового тіста

Твердий сир натріть на тертушці з великими отворами. На аркуші пергаменту розгорніть лист листкового тіста. Зверху викладіть начинку. Розподіліть рівномірно. Зверху притрусіть натертим сиром.

Загорніть рулетом, допомагаючи собі пергаментом. Краї защепіть. Розріжте рулет на порції. Викладайте їх на деко, встелене пергаментом, начинкою догори. Яйце збийте в глибокій мисочці. Змастіть яєчною сумішшю верх і боки рулету за допомогою пензлика.

Духовку розігрійте до 180 градусів. Поставте випікатися наші рулетики приблизно на пів години. Готовність залежатиме від особливостей вашої духовки.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?