Беру 2 яйця і склянку кефіру: смачнюче домашнє печиво без клопотів. На все про все вистачає 30 хвилин

Попри те, що готується з найпростіших продуктів, це печиво виходить ніжним на смак і дуже ароматним. Його зіпсувати неможливо, тож кулінари-початківці мають теж взяти рецепт на озброєння.

Вам знадобиться:

  • 1 скл. кефіру;
  • 2 яйця;
  • 150 г цукру;
  • 3 скл. борошна;
  • 1 ч.лож. оцту;
  • 1 ч.лож. соди;
  • 0,25 ч.лож. солі;
  • 100 г вершкового масла;
  • 1 дрібка ваніліну;
  • 0,5 ч.лож. цукрової пудри.
Швидке печиво на кефірі без замішування тіста

Кефір дістаньте з холодильника, щоб набув кімнатної температури. Вершкове масло розтопіть у сотейнику чи в мікрохвильовці. Залиште його остигати. Борошно обов’язково просійте. Духовку поставте розігріватися до 180 градусів.

Швидке печиво на кефірі без замішування тіста

У глибокій мисочці змішайте кефір із цукром, ваніліном та сіллю. Збивайте вінчиком, допоки маса не стане однорідною. Можете скористатися міксером. Вбийте яйця і продовжуйте процес збивання. Всипте соду, яку попереднього погасіть оцтом. Якщо кефір кислий, оцет не потрібен – він сам погасить соду.

Швидке печиво на кефірі без замішування тіста

Додавайте частинами прохололе вершкове масло, щоразу перемішуючи вінчиком. Тепер настала черга борошна. Перемішуйте тісто вінчиком. Воно має вийти густішим, аніж на оладки.

Деко вистеліть пергаментом, який змастіть олією. Ложкою викладайте грудочки. Залишайте між печининами проміжки, щоб їм було куди рости. Випікайте 20 хвилин. Далі подивіться – треба діставати з духовки чи потрібно ще трішки зачекати.

Швидке печиво на кефірі без замішування тіста

Печиво має бути легкого золотавого кольору. Коли воно повністю прохолоне, присипте цукровою пудрою. Це ж тісто можете використовувати для наповнення формочок для кексів. За бажанням, додавайте в тісто подрібнені горішки, мак чи шоколад.

А ось іще кілька корисних відеорецептів печива:

Нові статті

Схожі статті

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?

“Зі смартфоном в руках і телефонною книжкою в зошиті”: 55-річна Інна Білоконь вперше показала маму

Інна Білоконь – українська акторка, яка стала відомою завдяки ролі мами Вєрки Сердючки. В самої Інни Вікторівни в реальному житті також є мама. Днями артистка показала, як виглядає ця жінка.