Сир моцарела більше не купую в магазині: знайшла ідеальний рецепт, який потребує лише 2 інгредієнтів

Це найкращий рецепт домашнього сиру моцарела, перевірений роками. З магазинного молока його робити не можна – нічого не вийде. Має бути тільки свіже коров'яче – домашнє чи фермерське.

Вам знадобиться:

  • 5 л молока;
  • 1 ст.лож. лимонної кислоти.
Як зробити сир моцарела в домашніх умовах

На приготування моцарели піде не більш як 30 хвилин. Перелийте молоко у велику каструлю. Підігрійте до 50 градусів. Після цього вогонь вимкніть. Перемішуючи, потроху всипайте лимонну кислоту.

Як зробити сир моцарела в домашніх умовах

Продовжуйте мішати масу близько пів хвилини. Ви побачите, як молоко починає згортатися. Сирна маса й сироватка почнуть відділятися. Підгрібайте її докупи, щоб можна було дістати все разом. Накрийте кришкою. Залиште на 10 хвилин, щоб процес згортання завершився.

Після цього руками заберіть сирну масу й перекладіть на друшляк. Сироватку поставте на вогонь і розігрійте до 80 градусів. Сир ретельно відтисніть. Робіть рухи, неначе замішуєте тісто.

Як зробити сир моцарела в домашніх умовах

Сироватку перелийте у велику миску. Опустіть туди сирну масу, щоб розігрілася. Надіньте трикотажні рукавички та гумові, щоб не обпекти руки. Продовжуйте вимішувати сир у рідині. Сирна маса почне плавитися й ставати однорідною.

Як зробити сир моцарела в домашніх умовах

Вимішуйте, допоки моцарела не стане еластичною. Відривайте від сирної маси шматочки, формуйте кульки й опускайте їх у крижану воду. Зберігайте сир у сироватці, яку підсоліть у пропорції: 1 ст.лож. солі на 1 л рідини.

Зазвичай моцарела не залежується, оскільки всім хочеться поласувати смачним наїдком. Сир можна також додавати в салати та інші страви. Суворо дотримуйтеся температурного режиму, бо в іншому разі можете зіпсувати продукти.

Нові статті

Схожі статті

Забудьте все, що знали до цього: чому не можна розбивати яйця ножем або ложкою – безпека понад усе!

Кожна друга господиня робить помилку, коли розбиває яйця ножем або ложкою. Такий спосіб - не зовсім безпечний. Дізнайтесь, чому шеф-кухарі не радять ним користатись.

“Ми розмовляли про це лише 1 раз”: Руслана Лижичко розповіла, чи готова всиновити дитину – своїх ще не має

Переможниця Євробачення-2004 Руслана Лижичко заговорила про всиновлення дитини, так як своєї не має: яке рішення прийняли разом із чоловіком Олександром Ксенофоновим?

Інтрижка на стороні: 5 українських зірок, які часто зраджували своїм коханим – Остапчук, Мозгова та інші

Були у шлюбі з одними, але згодом вибрали собі інших: зірки українського шоу-бізнесу, які були невірними своїм партнерам - Олена Мозгова, Володимир Остапчук та інші.

Пішли від других половинок заради одне одного: Ольга Сумська розповіла, як закохалася у Віталія Борисюка

Ольга Сумська 5 років прожила у шлюбі з першим чоловіком Євгеном, але наступні роки свого життя присвятила Віталію Борисюку: як познайомилось подружжя?