Якщо рису немає, від плову не відмовляюся, а готую з макаронів: чоловік із дітьми кажуть, що так смачніше

Плов, виявляється, може бути не лише з рисом. Якщо за цим же рецептом приготувати м'ясо з макаронами, вийде не менш смачно. Паста, просотавшись соусом, стає неперевершеною.

Вам знадобиться:

  • 300 г яловичини;
  • 300 г макаронів;
  • 200 г помідорів;
  • 50 мл олії;
  • 1 морквина;
  • 1 цибулина;
  • 1 ч.лож. куркуми;
  • 1 ч.лож. паприки;
  • 1 ч.лож. хмелі-сунелі;
  • 1 дрібка чорного меленого перцю;
  • 1 дрібка солі.
Плов із яловичини та макаронів

Яловичина має бути без кісточок, сама лише м’якоту. М’ясо промийте, промокніть паперовим рушником і наріжте кубиками середнього розміру. Обчищену моркву наріжте брусочками.

Помідори наріжте кубиками. Якщо на свіжі томати не сезон, скористайтеся консервованими або візьміть томатну пасту чи навіть кетчуп. Цибулину без лушпиння наріжте півкільцями. Можна покласти цілу цибулю, а після приготування викинути її, якщо не подобається цибулевий смак.

Плов із яловичини та макаронів

У казані розігрійте олію. Спочатку додайте цибулю. Смажте, весь час помішуючи, до прозорості. Додайте м’ясо. Всипте спеції. Смажте протягом трьох хвилин, постійно перевертаючи шматочки яловичини на інший бік.

Плов із яловичини та макаронів

Додайте моркву, перемішайте. Смажте ще 5 хвилин. Додайте помідори. Накрийте кришкою і тушіть 7 хвилин, час від часу перемішуючи. Настала черга додати макарони. Перемішайте і смажте ще 5 хвилин.

Плов із яловичини та макаронів

Додайте гарячу воду, яка має повністю покрити вміст. Це приблизно 1 л. Нехай закипить на сильному вогні. Накрийте кришкою, зробіть найменший вогонь і тушіть 20 хвилин. Зайва волога має википіти.

Готовий плов розкладіть по тарілках, присипте нарізаною свіжою зеленню й подавайте до столу. Домашні вже ковтають слинки від ароматів на кухні.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?