Знайшла два яблука, шоколад та приготувала цей неймовірний десерт: покроковий рецепт шоколадного мусу

Цей десерт не містить ні желатину, ні доданого цукру – тому ідеально підійде для веганів, алергіків і тих, хто дотримується дієти. Обирайте яблука улюбленого сорту, шоколад і починайте готувати.

Для приготування цього мусу знадобляться запечені яблука якогось солодкого сорту. Для більш насиченого шоколадного смаку варто обирати темний шоколад, але ви можете використовувати і молочний, якщо такий вам більше смакує.

Інгредієнти:

  • 400 грамів очищених від насіння та шкіри яблук;
  • 100-120 грамів шоколаду (чорного чи молочного);
  • горіхи, яблука, покришений шоколад – для прикраси.
Смачний мус на десерт всього з двох інгредієнтів – яблук і шоколаду: покроковий рецепт
Смачний мус на десерт всього з двох інгредієнтів – яблук і шоколаду: покроковий рецепт

Спосіб приготування:

Спочатку треба приготувати яблука: очистіть плоди від шкірки, насіння, розріжте двічі навпіл і викладіть у жаростійку миску. Відправляйте в мікрохвильовку на 10-15 хвилин за потужності 800 Вт, або просто до м’якості.

Шоколад необхідно розтопити на водяній бані: поламайте плитку на шматочки в миску або меншу каструльку, і розтоплюйте на воді в більшій каструлі. Постійно помішуючи, доведіть шоколад до однорідної розтопленої консистенції. Також можна це зробити в мікрохвильовці: раз на 30-40 секунд діставайте тару з шоколадом, щоб перемішати для рівномірного розтоплення.

Далі необхідно перемішати яблука із шоколадом, попередньо охолодивши фрукти до кімнатної температури. Для кращої текстури можете перебити запечені яблука блендером до консистенції пюре і вже потім вмішувати гарячий розтоплений шоколад. Найзручніше це робити силіконовою лопаткою.

Далі залишається тільки розлити мус у форму та лишити застигати. Найзручніше це робити в порційні скляночки, потім розрівняти поверхню ложкою чи тією ж силіконовою лопаткою. Дайте масі трохи остигнути і відправляйте до холодильника мінімум на 5-6 годин, а краще – на ніч. Перед подачею прикрасьте десерт ягодами, горіхами чи тертим шоколадом.

Нехай вам смакує!

Нові статті

Схожі статті

Так малосольні огірки завжди готували тільки в Україні! Секретний рецепт бабусі Олени: від серця відриваю

Смачна закуска буде у вас у випадку неочікуваних гостей: як приготувати малосольні хрусткі огріки - всі будуть питати рецепт саме у вас. Справжня насолода.

“Чекали”: Тімур Мірошніченко розповів, як троє його дітей прийняли прийомну сестричку Ангеліну, якій 8 років

Багатодітний батько Тімур Мірошніченко поділився емоціями щодо спілкування із названою донькою Ангеліною. Разом із дружиною Інною ведучий вдочерив дівчинку і познайомив її з іншими дітьми.

Пішли від других половинок заради одне одного: Марічка Падалко розповіла, як закохалася в Єгора Соболєва

Марічка Падалко була вірною своєму чоловіку протягом 15 років, доки не зустріла Єгора Соболєва, якому народила трьох дітей: як познайомилось подружжя?

Найтонші та еластичні млинці виходять на воді: а ви думали – на молоці. Бюджетний рецепт “Сніданок на ранок”

Млинці - це ідеальний сніданок, який зможе приготувати будь-хто та не обов'язково готувати їх на молоці, адже на воді вони виходять ще в 100 разів смачнішими - рецепт.