Зробила торт “Карпатка” на заварному тісті на пробу: домашні скуштували й сказали, що краще ніж “Наполеон”

Торт "Карпатка" – це як великий сімейний еклер. Заварне тісто у поєднанні з вершковим кремом зробить цей кондитерський виріб найулюбленішим для всіх домашніх.

Вам знадобиться:

  • 150 г борошна;
  • 100 мл молока;
  • 100 мл води;
  • 80 г вершкового масла;
  • 4 великих яйця;
  • 0,5 ч.лож. солі.

Для крему:

  • 600 мл молока;
  • 200 г вершкового масла;
  • 150 г цукру;
  • 60 г крохмалю;
  • 2 яйця;
  • 1 ст.лож. ванільного цукру;
  • 5 г цукрової пудри.
Торт Карпатка на заварному тісті

Вершкове масло дістаньте з холодильника завчасно. У сотейник залийте воду, молоко, додайте сіль та вершкове масло. Поставте на слабенький вогонь. Суміш має дійти до кипіння, але не кипіти. Пінка на молоці не повинна з’явитися.

Перемішуючи, всипте борошно. Вимішуйте тісто до однорідності та гладкості лопаткою, але стежте, щоб не підгоріло. Коли грудочка відійде від стінок сотейника, перекладіть у миску та дайте прохолонути.

Торт Карпатка на заварному тісті

Збийте заварне тісто міксером, додаючи по одному яйця. Тісто має бути гладким, але не рідким. Можливо, доведеться додати ще яйце. Половину тіста перекладіть у форму діаметром 22 см, вистелену пергаментом. Попередньо змастіть його вершковим маслом.

Торт Карпатка на заварному тісті

Духовку розігрійте до 200 градусів. Поставте форму й випікайте 20 хвилин. Знизьте температуру до 160 градусів і випікайте ще 10 хвилин. Дістаньте готовий корж із форми, а на його місце викладіть решту тіста й зробіть ще один корж.

Для торта “Карпатка” крем теж робитимемо заварним. У сотейнику розігрійте 400 мл молока, але не кип’ятіть. У мисочці змішайте яйця з ванільним цукром. Легенько збийте. В молоці, що залишилося, розчиніть крохмаль. Крохмальну суміш перелийте в яйця. За ним тоненькою цівочкою та весь час перемішуючи, влийте гаряче молоко.

Торт Карпатка на заварному тісті

Поверніть крем у сотейник. Варіть на повільному вогні, весь час помішуючи, допоки суміш не загустіє. Крем накрийте харчовою плівкою, щоб вона щільно прилягала. Коли прохолоне повністю, вмішайте вершкове масло і збийте міксером до пишності.

Виставте кулінарне кільце. Спочатку викладіть перший корж. Зверху – заварний крем, який розрівняйте. Накрийте іншим коржем і притисніть. Поставте у холодильник хоча б на 2-3 години, а краще на всю ніч. Перед подачею присипте цукровою пудрою.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?