Хрумка квашена капуста з ніжними нотками хрону: покроковий рецепт приготування овочевої закуски

Квашена капуста – одна із коронних зимових страв. Приготувати її можна за різними рецептами. Один із них, з хроном, солоденькою морквою і кмином пропонує до уваги читачів і читачок "Один Факт".

Сьогодні існує безліч різноманітних рецептів приготування квашеної капусти. Кожна господиня додає до цієї страви щось своє – унікальне і незвичне, щоб отримати надзвичайний присмак. В рецепті, який пропонує вам спробувати “Один Факт”, таємничим інгредієнтом стають тмин та хрон. Вони роблять смак квашеної капусти більш пікантним і гостреньким.

 

Рецепт квашеної капусти з хроном: головні інгредієнти
Рецепт квашеної капусти з хроном: головні інгредієнти

Для приготування квашеної капустки за цим рецептом вам знадобляться:

  • білокачанна капуста: 2.5 кг;
  • морква: 400 г;
  • корінь хрону: 100 г;
  • сіль: 3 столових ложки;
  • кмин: 1 столова ложка.

Покрокова схема приготування квашеної капусти із хроном і морквою

Квашена капуста з хроном і морквою: покрокова схема приготування
Квашена капуста з хроном і морквою: покрокова схема приготування

Крок № 1. Підготуйте качан капусти необхідного розміру. Зніміть з нього верхні листя і розріжте навпіл. Качан — виріжте, а саму капусту – нашаткуйте на спеціальній тертці. Також можете використовувати і звичайний великий ніж.

Крок № 2. Нашатковану капусту перекладіть в окрему емальовану каструлю великого розміру.

Крок № 3. Очистіть від шкірки корінь хрону і морквину. Помийте їх. Хрон подрібніть в закритій чаші блендеру, на тертці чи м’ясорубці. Краще, звісно, використовувати блендер, бо в інших випадках буде дуже щипати очі від сильного та їдкого аромату хрону. Також натріть на тертці моркву.

Крок № 4. З’єднайте усі інгредієнти разом із нашаткованою білокачанною капустою.

Крок № 5. Додайте до капусти із хроном і морквою сіль та пікантний компонент: зернятка кмину.

Крок № 6. Ретельно перемішайте усі складові, натискаючи на капусту із зусиллям, щоб виділився сік.

Крок № 7. Після доброго вимішування поставте зверху на капусту гніт. Це може бути скляна трьохлітрова банка, наповнена водою і встановлена на металеву кришку чи велику тарілку, розміщену зверху на капусті. Залиште капусту на 3 доби, щоб вона добре заквасилася.

Крок № 8. Коли зазначений час повністю вийде — на поверхні капусти утвориться піна. Після цього зніміть з неї гніт, візьміть довгу дерев’яну шпажку і проколіть нею квашену капусту в декількох місцях — щоб випустити повітря.

Крок № 9. Знов поставте на капусту гніт і приберіть її в прохолодне і затемнене місце. Зберігайте продукт при температурі не вище +15ºC протягом трьох діб.

Крок № 10. Квашена капуста готова! Розкладіть її по скляним банкам і закрийте пластиковими кришками. Закочувати її не треба! Зберігайте цей вітамінний продукт у холодильнику.

Рецепт приготування квашеної капусти з хроном: як правильно вибрати овочі для страви
Рецепт приготування квашеної капусти з хроном: як правильно вибрати овочі для страви

Зверніть увагу, що для заквашування краще обирати свіжі качани капусти, що мають середні розміри. Вони повинні бути соковитими. Краще надавайте перевагу сортам капусти із великим вмістом цукру, бо саме вони при заквасці зберігаються довше.

Обов’язково перевірте, чи нема на поверхні овоча плям, пошкоджень чи тріщин. Також обирайте для цього рецепту свіжі коренеплоди моркви, з високою щільністю.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?