Мариную м’ясо, закладаю в банку і в духовку: через деякий час дістаю готовий шашлик – смачний й ароматний

Якщо немає можливості посмажити шашлики на природі, зробіть свинину в банці в духовці. Вийде дуже смачно. Можна подавати хоч домашнім, хоч гостям. Готується дуже просто.

Вам знадобиться:

  • 800 г свинини;
  • 1 цибулина;
  • 2 лаврових листи;
  • 3 горошини духмяного перцю;
  • 1 ст.лож. спецій до м’яса;
  • 1 дрібка чорного меленого перцю;
  • 1 дрібка солі.
Шашлик у банці, запечений в духовці

Замість свинини за потреби можете використати будь-яке інше м’ясо – яловичину, баранину, курятину, індичку. Овочі та спеції теж можна брати за бажанням. М’ясо беріть без кісточок. Промийте, обсушіть, наріжте великими порційними шматочками.

Шашлик у банці, запечений в духовці

Обчищену цибулину наріжте півкільцями. Викладіть м’ясо в миску, додайте цибулю, приправи, сіль та перець. Перегляньте склад спецій. Можливо, в них уже є сіль. Тоді соліть дуже обережно, щоб не переборщити. Можете додатково додати трішки лимонного соку.

Шашлик у банці, запечений в духовці

Ретельно все перемішайте і нехай маринується. Якщо є можливість, залиште на всю ніч або витримайте хоча б пів години. Викладіть м’ясо в літровий слоїк чи два півлітрових. Додайте лавровий лист та духмяний перець. Олію лити не потрібно – м’ясо саме пустить сік й тушитиметься в ньому.

Шашлик у банці, запечений в духовці

Накрийте банку кришкою і поставте в жаростійку форму. Закладайте в холодну духовку. Після чого виставте температуру 170 градусів. Холодна духовка – обов’язково умова. Якщо поставите до вже розігрітої, банка може лопнути.

Запікайте півтори години. Коли м’ясо трішки прохолоне, перекладіть його з банки на тарілку. Прикрасьте свіжою зеленню й подавайте до столу. Гарнір можете брати будь-який. До шашлику можете подати суші-бургер:

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.