Спробувала спекти шоколадний торт “Захер”: вийшло навіть смачніше, ніж у магазині – рідні пальчики облизали

Якщо трішки удосконалити всім відомий рецепт торта "Захер", то вийде ще смачніше. При цьому багато-багато шоколаду залишиться. А це для ласунів найголовніше.

Вам знадобиться:

  • 150 г борошна;
  • 150 г гіркого шоколаду;
  • 200 г цукру;
  • 8 яєць;
  • 200 г вершкового масла;
  • 2 г ваніліну.

Для начинки:

  • 200 г джему.

Для глазурі:

  • 150 г гіркого шоколаду;
  • 150 мл вершків.
Торт Захер з джемом та шоколадом

Шоколад для торта “Захер” має бути 70%. Поставте його на водяну баню й потроху розчиняйте. Після цього залиште холонути. Масло завчасно дістаньте з холодильника, щоб набуло кімнатної температури. Змішайте його з половиною цукру та ваніліном і збийте.

В яєць відділіть жовтки від білків. Жовтки по одному додавайте до вершкової маси, продовжуючи збивати. Після жовтків додайте прохололий шоколад. Збийте, щоб суміш стала однорідною.

Торт Захер з джемом та шоколадом

Білки спочатку збийте до м’яких піків. Всипте решту цукру. Тепер збивайте до жорстких піків. Потихеньку вмішуйте білки в шоколадну суміш. Перемішуйте лопаткою дуже легенько, роблячи рухи зверху вниз. Треба зробити так, щоб білки не осіли.

Торт Захер з джемом та шоколадом

Додайте просіяне борошно і продовжуйте рухати лопаткою у тому ж напрямку. Візьміть форму діаметром 22 см, змастіть вершковим маслом. Перекладіть тісто туди. Духовку спочатку розігрійте до 180 градусів, а потім уже закладайте бісквіт на випікання. Знадобиться близько 40 хвилин.

Постарайтеся не пересушити випічку. Щойно проткнете зубочисткою тісто, й паличка залишиться вологою, але чистою, значить, усе готове. Дайте коржу трішки прохолонути, після чого розріжте його вздовж на дві частини.

Торт Захер з джемом та шоколадом

Нижній корж викладіть на пласку тарілку. Змастіть джемом. Накрийте верхнім коржем і знову промастіть джемом не лише верх, але й боки. Відправте до холодильника на 30 хвилин.

Тим часом приготуйте шоколадну глазур. Розтопіть на водяній бані шоколад, додавши у нього вершки. Дістаньте торт “Захер” і полийте отриманою сумішшю. Поверніть до холодильника на 6 годин. Тільки після цього можете нарізати на порції та подавати до кави.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?