Якщо вдома немає яєць, молока і дріжджів, усе одно смажу пиріжки: замішую тісто на окропі. Начинка будь-яка

Таким хрумких пиріжків у магазині не придбаєте. Рецепт дуже бюджетний, натомість смак неперевершений. Начинку можна обирати хоч солону, хочу солодку – родина буде сита.

Вам знадобиться:

  • 650 г борошна;
  • 400 мл води;
  • 2 ст.лож. олії;
  • 2 ч.лож. цукру;
  • 2 ч.лож. солі;
  • 0,5 ч.лож. соди.

Для начинки:

  • 200 г помідорів;
  • 200 г м’якого сиру;
  • 3 гілочки петрушки;
  • 1 дрібка чорного меленого перцю;
  • 1 дрібка солі.
Пиріжки на окропі, смажені на пательні

Начинку для цих пиріжків можете робити не лише з помідорів та сиру, але й будь-яку іншу. Беріть те, що є – картопляне пюре, смажену капусту, рис із яйцем, повидло, кисломолочний сир тощо.

У нашому випадку вимийте помідори, промокніть паперовим рушником, наріжте кубиками. Плоди мають бути тугенькими. Сир наріжте дрібними кубиками. За бажанням можете замінити твердий на плавлений, моцарелу чи сулугуні.

Пиріжки на окропі, смажені на пательні

Петрушку промийте під краном, просушіть і дрібно наріжте. Можете замість петрушки скористатися кропом чи зеленою цибулею. Складіть усі підготовлені компоненти до мисочки. Посоліть, поперчіть та перемішайте масу.

Тісто не дріжджове, тож довго очікувати на підіймання не потрібно. Замісили й відразу ж смажте пиріжечки. Воду закип’ятіть, додайте цукор, сіль та соду. Перемішайте, щоб компоненти розчинилися. Влийте олію. Дайте воді трішки прохолонути.

Пиріжки на окропі, смажені на пательні

Просійте в окрему миску 500 г борошна. Тоненькою цівочкою влийте гарячу воду. Змішайте і потроху додаючи решту борошна, замісіть тісто. Воно не повинно липнути до рук.

Кількість борошна можете змінювати в той чи інший бік в залежності від потреби. Тісто вбере, скільки треба. Розділіть ковбик на дві рівні частини. Кожен шматок розкатуйте на пласт завтовшки 2,5 мм.

Пиріжки на окропі, смажені на пательні

Викладіть по ложці начинки, роблячи відступи для защипування. Накрийте другим пластом тіста. Краї тіста між начинкою притисніть. Виріжте склянкою круглі заготовляння. Рештки тіста знову розкочуйте у два пласти й розробляйте на пиріжки.

Спочатку розігрійте олію в пательні на середньому вогні. Жир має покривати пиріжки до середини. Викладіть напівфабрикати. Підсмажте з одного боку до появи золотавої скоринки. Потім переверніть на інший бік. Смажаться пиріжки на окропі дуже швидко, тож від сковорідки не відходьте.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?