Зробила на пробу маковий торт з заварним кремом: домашні сказали, що просто супер і смачніший, аніж Карпатка

Маковий торт за цим рецептом виходить ніжним на смак. На святковому столі цей кондитерський виріб стане справжньою перлиною. Хрусткий маковий бісквіт чудово поєднується з кремом та шоколадом.

Вам знадобиться:

  • 150 г борошна;
  • 120 г цукру;
  • 80 г вершкового масла;
  • 100 г маку;
  • 6 яєць.

Для крему:

  • 750 мл молока;
  • 150 г цукру;
  • 2 яєчних жовтки;
  • 3 ст.лож. борошна;
  • 2 ст.лож. крохмалю;
  • 1 ст.лож. ванільного цукру.

Для глазурі:

  • 60 мл молока;
  • 50 г гіркого шоколаду;
  • 2 ст.лож. какао;
  • 1 ст.лож. цукру.
Маковий торт із шоколадною глазур’ю

Борошно обов’язково просійте, щоб бісквіт вийшов пишнішим. Вершкове масло розтопіть у мікрохвильовій печі або на водяній бані. Якщо не подобається хрускіт маку, можете перемолоти його у кавомолці чи в ступці. Духовку завчасно розігрійте до 180 градусів.

У яєць відділіть білки від жовтків. Білки мають бути охолодженими, а посуд для збивання абсолютно сухим. Збивайте їх міксером, поступово додаючи цукор. Має вийти міцна стійка піна. Тепер потроху додавайте жовтки, продовжуючи збивати.

Маковий торт із шоколадною глазур’ю

У яєчну масу всипте борошно. Додайте мак і перемішайте тісто лопаткою. Частинами додавайте вершкове масло, ретельно перемішуючи масу кожного разу. Викладіть у форму близько 22 см в діаметрі. Попередньо вистеліть її пергаментом.

Поставте у розігріту духовку. Випікатиметься бісквіт орієнтовно 45 хвилин. Готовий бісквіт не поспішайте виймати з форми. Нехай спочатку повністю прохолоне. Розріжте на три окремих коржі.

Тепер беріться до приготування крему. Вилийте в сотейник дві третини молока. Починайте прогрівати на повільному вогні. До кипіння не доводьте. У решті холодного молока розведіть жовтки.

Маковий торт із шоколадною глазур’ю

В окремій мисочці змішайте крохмаль, цукор та ванільний цукор. Влийте сюди молочно-яєчну суміш. Перемішайте, щоб не залишилося грудочок. Помішуйте гаряче молоко й вливайте тонкою цівочкою холодне молоко. Варіть крем до загущення, перемішуючи вінчиком. Коли слід від вінчика перестане затягуватися, значить, усе готове.

Приступайте до збирання торта. На блюдо викладіть нижній корж, накрийте кулінарним кільцем. Стінки викладіть ацетатною плівкою чи пергаментом. Вилийте половину заварного крему.

Маковий торт із шоколадною глазур’ю

Накрийте другим коржем. Вилийте решту крему. Зверху – третій корж. Залиште торт холонути за кімнатної температури. Потім переставте в холодильник на 2-3 години. Тим часом приготуйте глазур.

Поламайте шоколад на шматочки. Перекладіть у сотейник. Додайте какао, цукор та влийте молоко. Прогрівайте на повільному вогні, допоки цукор та шоколад не розчиняться повністю. Маса має стати однорідною. Залийте маковий торт глазур’ю та дайте їй прохолонути. Кулінарне кільце зніміть, а торт прикрасьте зефіром.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?