Картоплю не чищу, а загортаю у фольгу й запікаю у духовці прямо в кожушках: подаю до столу з соусом тартар

Картопля у фользі запікається в духовці. Готується дуже просто, а смак надзвичайний. Страва виходить доволі ситною. Її можна готувати хоч кожен день, подаючи з соусом тартар.

Вам знадобиться:

  • 5 картоплин.
  • Для соусу:
  • 120 г майонезу;
  • 80 г маринованих огірків;
  • 30 г кінзи;
  • 1 дрібка чорного меленого перцю;
  • 1 дрібка солі.
Картопля в кожушках, запечена у фользі з соусом тартар

Обирайте картоплю якомога світлішу – вміст крохмалю у такої вищий, і вона швидше запечеться. Бульби промийте і ретельно протріть щіткою, щоб прибрати найменші часточки землі. Загорніть кожну картоплину у фольгу і викладіть у форму для запікання. Поставте у духовку, яка має прогрітися до 180 градусів. Запікайте 1 годину.

Картопля в кожушках, запечена у фользі з соусом тартар

Мариновані огірки промокніть паперовим рушником і дрібно поріжте. Можете за необхідності взяти солоні огірки. Кінзу промийте, обсушіть і дрібненько наріжте. Можете замінити будь-якою іншою зеленню – кропом, петрушкою, зеленою цибулею. З’єднайте майонез, огірки, кінзу, сіль та перець.

Картопля в кожушках, запечена у фользі з соусом тартар

Майонез завжди можна замінити натуральним йогуртом чи сметаною. Або ж змішайте у рівних частинах сметану та майонез. Так страва буде менш калорійною. Майонез можете приготувати самотужки. Та якщо немає часу, скористайтеся покупним варіантам.

Картопля в кожушках, запечена у фользі з соусом тартар

Подивіться, чи картопля зготувалася. Різним духовкам потрібна різна кількість часу. Тому проткніть шпажкою й переконайтеся, що можна діставати бульби. Фольгу розверніть. Кожну картоплину розріжте навпіл, але на до кінця. У розрізи викладіть соус тартар. Відразу ж подавайте гарячу страву до столу.

Якщо готуєте картопельку на обід, на перше рекомендуємо зварити суп-пюре:

Нові статті

Схожі статті

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?

“Зі смартфоном в руках і телефонною книжкою в зошиті”: 55-річна Інна Білоконь вперше показала маму

Інна Білоконь – українська акторка, яка стала відомою завдяки ролі мами Вєрки Сердючки. В самої Інни Вікторівни в реальному житті також є мама. Днями артистка показала, як виглядає ця жінка.