Картоплю не чищу, а загортаю у фольгу й запікаю у духовці прямо в кожушках: подаю до столу з соусом тартар

Картопля у фользі запікається в духовці. Готується дуже просто, а смак надзвичайний. Страва виходить доволі ситною. Її можна готувати хоч кожен день, подаючи з соусом тартар.

Вам знадобиться:

  • 5 картоплин.
  • Для соусу:
  • 120 г майонезу;
  • 80 г маринованих огірків;
  • 30 г кінзи;
  • 1 дрібка чорного меленого перцю;
  • 1 дрібка солі.
Картопля в кожушках, запечена у фользі з соусом тартар

Обирайте картоплю якомога світлішу – вміст крохмалю у такої вищий, і вона швидше запечеться. Бульби промийте і ретельно протріть щіткою, щоб прибрати найменші часточки землі. Загорніть кожну картоплину у фольгу і викладіть у форму для запікання. Поставте у духовку, яка має прогрітися до 180 градусів. Запікайте 1 годину.

Картопля в кожушках, запечена у фользі з соусом тартар

Мариновані огірки промокніть паперовим рушником і дрібно поріжте. Можете за необхідності взяти солоні огірки. Кінзу промийте, обсушіть і дрібненько наріжте. Можете замінити будь-якою іншою зеленню – кропом, петрушкою, зеленою цибулею. З’єднайте майонез, огірки, кінзу, сіль та перець.

Картопля в кожушках, запечена у фользі з соусом тартар

Майонез завжди можна замінити натуральним йогуртом чи сметаною. Або ж змішайте у рівних частинах сметану та майонез. Так страва буде менш калорійною. Майонез можете приготувати самотужки. Та якщо немає часу, скористайтеся покупним варіантам.

Картопля в кожушках, запечена у фользі з соусом тартар

Подивіться, чи картопля зготувалася. Різним духовкам потрібна різна кількість часу. Тому проткніть шпажкою й переконайтеся, що можна діставати бульби. Фольгу розверніть. Кожну картоплину розріжте навпіл, але на до кінця. У розрізи викладіть соус тартар. Відразу ж подавайте гарячу страву до столу.

Якщо готуєте картопельку на обід, на перше рекомендуємо зварити суп-пюре:

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?