Готую на сніданок трикутні пиріжки за 15 хвилин: замість тіста використовую лаваш, замість начинки – шинку

На сніданок можна нашвидкуруч приготувати смачні трикутнички. Треба просто загорнути у лаваш шинку з сиром та підсмажити це все на пательні.

Такі трикутнички підійдуть як для сніданку, так і на вечерю, якщо слід приготувати попоїсти дуже швидко. Вони не приїдаються, тож можна готувати страву хоч щодня.

Вам знадобиться:

  • 1 тонкий лаваш;
  • 80 г твердого сиру;
  • 100 г шинки;
  • 1 яйце;
  • 1 дрібка солі;
  • 1 дрібка суміші перців;
  • 5 ст.лож. олії.
Трикутники з листкового тіста з начинкою

Сир та шинку натріть на тертушці з великими отворами. Яйце вбийте у глибоку мисочку, додайте сіль та легенько збийте вінчиком чи виделкою. Всипте суміш перців. Можете додати часниковий порошок та сухі трави. Перемішайте.

Трикутники з листкового тіста з начинкою

Лаваш розріжте на однакові прямокутники. Найкращий розмір 15х7 см. Сир із шинкою перемішайте. На край лаваша викладіть начинку. Загорніть край лаваша трикутником. Продовжуйте згортати, щоб у підсумку утворився трикутник.

Трикутники з листкового тіста з начинкою

Таким же чином згорніть решту прямокутників. Обмокніть кожен трикутничок в яєчну суміш. Викладайте у пательню з розігрітою олією. Смажте на середньому вогні до утворення золотавої скоринки. Переверніть і підсмажте з іншого боку.

Трикутники з листкового тіста з начинкою

Подавайте до столу у гарячому вигляді разом із зеленню та свіжими чи квашеними овочами. Втім можна просто вживати трикутнички з чаєм чи кавою. Сніданок буде з’їдений до крихти.

Шинку в рецепті можете замінити будь-якою вареною чи копченою ковбасою. Сир бажано брати твердий, але з м’яким типу моцарели чи сулугуні теж вийде смачно.

Ще одну закуску з листкового тіста зготуєте за цим відеорецептом:

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?