Готую на сніданок трикутні пиріжки за 15 хвилин: замість тіста використовую лаваш, замість начинки – шинку

На сніданок можна нашвидкуруч приготувати смачні трикутнички. Треба просто загорнути у лаваш шинку з сиром та підсмажити це все на пательні.

Такі трикутнички підійдуть як для сніданку, так і на вечерю, якщо слід приготувати попоїсти дуже швидко. Вони не приїдаються, тож можна готувати страву хоч щодня.

Вам знадобиться:

  • 1 тонкий лаваш;
  • 80 г твердого сиру;
  • 100 г шинки;
  • 1 яйце;
  • 1 дрібка солі;
  • 1 дрібка суміші перців;
  • 5 ст.лож. олії.
Трикутники з листкового тіста з начинкою

Сир та шинку натріть на тертушці з великими отворами. Яйце вбийте у глибоку мисочку, додайте сіль та легенько збийте вінчиком чи виделкою. Всипте суміш перців. Можете додати часниковий порошок та сухі трави. Перемішайте.

Трикутники з листкового тіста з начинкою

Лаваш розріжте на однакові прямокутники. Найкращий розмір 15х7 см. Сир із шинкою перемішайте. На край лаваша викладіть начинку. Загорніть край лаваша трикутником. Продовжуйте згортати, щоб у підсумку утворився трикутник.

Трикутники з листкового тіста з начинкою

Таким же чином згорніть решту прямокутників. Обмокніть кожен трикутничок в яєчну суміш. Викладайте у пательню з розігрітою олією. Смажте на середньому вогні до утворення золотавої скоринки. Переверніть і підсмажте з іншого боку.

Трикутники з листкового тіста з начинкою

Подавайте до столу у гарячому вигляді разом із зеленню та свіжими чи квашеними овочами. Втім можна просто вживати трикутнички з чаєм чи кавою. Сніданок буде з’їдений до крихти.

Шинку в рецепті можете замінити будь-якою вареною чи копченою ковбасою. Сир бажано брати твердий, але з м’яким типу моцарели чи сулугуні теж вийде смачно.

Ще одну закуску з листкового тіста зготуєте за цим відеорецептом:

Нові статті

Схожі статті

Забудьте все, що знали до цього: чому не можна розбивати яйця ножем або ложкою – безпека понад усе!

Кожна друга господиня робить помилку, коли розбиває яйця ножем або ложкою. Такий спосіб - не зовсім безпечний. Дізнайтесь, чому шеф-кухарі не радять ним користатись.

“Ми розмовляли про це лише 1 раз”: Руслана Лижичко розповіла, чи готова всиновити дитину – своїх ще не має

Переможниця Євробачення-2004 Руслана Лижичко заговорила про всиновлення дитини, так як своєї не має: яке рішення прийняли разом із чоловіком Олександром Ксенофоновим?

Інтрижка на стороні: 5 українських зірок, які часто зраджували своїм коханим – Остапчук, Мозгова та інші

Були у шлюбі з одними, але згодом вибрали собі інших: зірки українського шоу-бізнесу, які були невірними своїм партнерам - Олена Мозгова, Володимир Остапчук та інші.

Пішли від других половинок заради одне одного: Ольга Сумська розповіла, як закохалася у Віталія Борисюка

Ольга Сумська 5 років прожила у шлюбі з першим чоловіком Євгеном, але наступні роки свого життя присвятила Віталію Борисюку: як познайомилось подружжя?