Всього 3 інгредієнти і на столі купа помаранчевих цукерок-рулетів: достатньо мати апельсини, цукор і ще дещо

Щоб зробити ці смачні натуральні солодощі, вам потрібно взяти всього 3 інгредієнти: сік цитрусу, цукор та агар-агар. Вийде апельсинова желейна цукерка, якою можна ласувати хоч кожен день.

Вам знадобиться:

  • 200 мл апельсинового соку;
  • 200 мл цукру;
  • 7 г агар-агару;
  • 1 пакетик цукрової пудри.
Апельсинові цукерки без желатину

З кислуватих апельсинів вичавіть сік. Перелийте його у пательню. Всипте цукор і додайте порошок агар-агару. Ретельно перемішайте. Якщо хочете отримати яскравий насичений колір, додайте харчовий барвник.

Апельсинові цукерки без желатину

Поставте сковорідку на плиту. Прогрівайте на повільному вогні, постійно помішуючи. Коли закипить, продовжуйте перемішувати. Маса має поступово загуснути. Цукерку слід робити густою, щоб вона не тріснула під час згортання. Якщо ж перетримаєте на вогні, солодощі вийдуть занадто твердими.

Вилийте апельсинову суміш на деко розмірами 26х26 см. Трішки порухайте формою, щоб маса розтеклася рівномірно по всій поверхні. Дайте застигнути. Поставте на 2 години у холодильник.

Апельсинові цукерки без желатину

З одного краю дека прикладіть тонку смужку паперу. Присипте апельсиновий десерт цукровою пудрою. Зніміть папір. У цьому місці пудри не буде.

Розріжте апельсинове желе навпіл. Підріжте ножем краї. Загорніть у два рулети, починаючи згортати зі сторони, протилежної не посипаній. Загортаючи, щільно притискайте желейку.

Апельсинові цукерки без желатину

Намагайтеся не торкатися пучками пальців до пудри, щоб нічого не злиплося. Наріжте апельсинові цукерки кружальцями. Можете ласувати відразу по готовності. Якщо треба зберегти солодощі довше, просушіть протягом 24 годин за кімнатної температури. Потім складіть у слоїк і закрийте кришкою.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?