Найдавніша пікантна закуска, від якої були в захваті українські козаки: рецепт меленого сала з часником

Мелене сало із часником — ідеальний рецепт поживної і смачної страви із пікантним присмаком. Як приготувати сало із пікантним присмаком часнику — читайте в матеріалі від "Один Факт".

Мелене сало із часником — найулюбленіша закуска українських козаків, яка відома із давніх часів. Сало з присмаком часнику більш за все смакує із чорним хлібом. Якщо ви спробуєте його хоча б один раз — то вже ніколи не зможете забути неперевершений і гостренький смак.

 

Мелене сальце із часником найбільше за все смакує із чорним хлібом
Мелене сальце із часником найбільше за все смакує із чорним хлібом

Така закуска цілком може стати не тільки смачненьким перекусом, але й підживить ваші сили в далекій дорозі. “Один Факт” розповідає, як приготувати мелене сальце із часником.

Як приготувати мелене сало із часником: рецепт
Як приготувати мелене сало із часником: рецепт

По-перше, підготуйте усі необхідні інгредієнти, а саме:

  • сало: 500 г;
  • зелень петрушки: 1 пучок;
  • лавровий листочок: 1 штука;
  • духмяний перець: 20 горошинок;
  • перець горошком: 30 штук;
  • часник: 1 головка середнього розміру;
  • сіль: 1 чайна ложка.

Щоб приготувати мелене сальце із часником, використайте наступну покрокову схему.

Покрокова схема приготування меленого сала із часником
Покрокова схема приготування меленого сала із часником

Крок № 1. Візьміть шмат свіжого сала (можна з м’ясцем зверху). Зріжте з нього шкірку, а саме сальце поріжте невеличкими кубиками — щоб їх можна було без проблем покласти до м’ясорубки.

Крок № 2. Розділіть цілу головку часнику на окремі зубчики. Кожен із них очистіть від шкірки. Зелень промийте та добре просушіть на паперовому рушнику. Відріжте від зелені довгі стебельця, залишивши лише верхівку.

Крок № 3. Підготуйте м’ясорубку із дрібненьким ситечком, а також — велику миску для збору фаршу. Якщо м’ясорубки у вас немає — можете скористатись і блендером для подрібнення сала. Почніть перемелювати інгредієнти для приготування закуски із часником.

Крок № 4. Спочатку покладіть до м’ясорубки шматочок сала, слідом за ним — один зубчик часничку. Далі — зелень та лавровий листочок. Повторюйте процедуру, поки усі складові не будуть перемелені в однакову масу. Додайте до сальця перець духмяний горошком. Можете замість нього використати і мелений духмяний перець у порошку.

Крок № 5. Ретельно перемішайте всю масу, щоб вона стала однорідною.

Смачний рецепт приготування намазки з меленого сала та часнику
Смачний рецепт приготування намазки з меленого сала та часнику

Намазка готова. Перекладіть її в окрему скляну банку і щільно закрийте кришкою. Зберігайте закуску в холодильнику. Намазуйте закуску із сала та часнику на чорний хліб і куштуйте із задоволенням.

Смачного!

Нові статті

Схожі статті

Так малосольні огірки завжди готували тільки в Україні! Секретний рецепт бабусі Олени: від серця відриваю

Смачна закуска буде у вас у випадку неочікуваних гостей: як приготувати малосольні хрусткі огріки - всі будуть питати рецепт саме у вас. Справжня насолода.

“Чекали”: Тімур Мірошніченко розповів, як троє його дітей прийняли прийомну сестричку Ангеліну, якій 8 років

Багатодітний батько Тімур Мірошніченко поділився емоціями щодо спілкування із названою донькою Ангеліною. Разом із дружиною Інною ведучий вдочерив дівчинку і познайомив її з іншими дітьми.

Пішли від других половинок заради одне одного: Марічка Падалко розповіла, як закохалася в Єгора Соболєва

Марічка Падалко була вірною своєму чоловіку протягом 15 років, доки не зустріла Єгора Соболєва, якому народила трьох дітей: як познайомилось подружжя?

Найтонші та еластичні млинці виходять на воді: а ви думали – на молоці. Бюджетний рецепт “Сніданок на ранок”

Млинці - це ідеальний сніданок, який зможе приготувати будь-хто та не обов'язково готувати їх на молоці, адже на воді вони виходять ще в 100 разів смачнішими - рецепт.