Без бутерброду з адигейським сиром чоловік ранок не починає: готую з молока й зберігаю в холодильнику

Адигейський сир за цим рецептом виходить дуже ніжним і з'їдається швидко. При цьому складнощів під час приготування не виникне жодних. Усе робиться доволі просто.

Вам знадобиться:

  • 4 л молока;
  • 80 мл оцту;
  • 80 мл води;
  • 2 ст.лож. солі.
Адигейський сир з пастеризованого молока

Адигейський сир можна приготувати навіть із магазинного пастеризованого молока жирністю 2,3-3,6%, додавши звичайний столовий оцет 9%. Соліть на власний смак. За бажанням додайте будь-які ароматні трави, а ще, якщо є бажання, вмішайте шматочки оливок чи в’ялених помідорів.

Адигейський сир з пастеризованого молока

У велику каструлю вилийте молоко, посоліть. Поставте на вогонь. Нагріти молоко слід до температури 90 градусів, постійно помішуючи. Якщо проґавите, й молоко закипить, далі не продовжуйте – нічого не вийде.

Адигейський сир з пастеризованого молока

Влийте оцет. Продовжуючи перемішувати, дочекайтесь появи згустків та сироватки. Зменште вогонь до мінімуму та продовжуйте варити 20 хвилин. Коли візьмете згусток у руки, розімнете пальцями й побачите, що нагадує консистенцію омлету, значить усе готово, й плиту можете вимикати.

Адигейський сир з пастеризованого молока

Відлийте частину сироватки в окрему миску. За допомогою шумівки перекладіть сирне зерно у форму для сиру, встелену марлею. За відсутності форми скористайтеся друшляком чи ситом. Під них треба встановити миску – туди стікатиме сироватка.

Згустки не змішуйте, щоб не деформувалися. Можете лише легенько придавити ложкою, аби волога зійшла. А ще розрівняйте. Накрийте марлею. Зверху встановіть тарілку й додайте який-небудь вантаж, наприклад банку з консервацією.

Поставте до холодильника і витримайте цілу ніч. Коли дістанете, адигейський сир наріжте на шматочки. Зберігається кисломолочний продукт у марлі в холодильнику близько тижня.

Нові статті

Схожі статті

Забудьте все, що знали до цього: чому не можна розбивати яйця ножем або ложкою – безпека понад усе!

Кожна друга господиня робить помилку, коли розбиває яйця ножем або ложкою. Такий спосіб - не зовсім безпечний. Дізнайтесь, чому шеф-кухарі не радять ним користатись.

“Ми розмовляли про це лише 1 раз”: Руслана Лижичко розповіла, чи готова всиновити дитину – своїх ще не має

Переможниця Євробачення-2004 Руслана Лижичко заговорила про всиновлення дитини, так як своєї не має: яке рішення прийняли разом із чоловіком Олександром Ксенофоновим?

Інтрижка на стороні: 5 українських зірок, які часто зраджували своїм коханим – Остапчук, Мозгова та інші

Були у шлюбі з одними, але згодом вибрали собі інших: зірки українського шоу-бізнесу, які були невірними своїм партнерам - Олена Мозгова, Володимир Остапчук та інші.

Пішли від других половинок заради одне одного: Ольга Сумська розповіла, як закохалася у Віталія Борисюка

Ольга Сумська 5 років прожила у шлюбі з першим чоловіком Євгеном, але наступні роки свого життя присвятила Віталію Борисюку: як познайомилось подружжя?