Торт “Графські рештки” навчилася робити у матусі: тепер це мій найулюбленіший рецепт – готую, відразу подаю

Торт "Графські рештки" виходить не лише смачним, але й дуже гарним. Він і справді за зовнішнім виглядом нагадує залишки якогось дивовижного казкового замку.

Вам знадобиться:

  • 200 г цукру;
  • 4 яєчних білки;
  • 1 ч.лож. лимонного соку;
  • 1 дрібка солі.

Для крему:

  • 300 г згущеного молока;
  • 200 г вершкового масла.
  • Для прикраси:
  • 100 г волоських горіхів;
  • 80 г чорного шоколаду;
  • 40 мл молока.
Торт Графські рештки без борошна

Починайте готувати торт “Графські рештки” з безе. Яйця діставайте з холодильника, щоб були холодними. Цукор можете замінити цукровою пудрою. Щойно приступите до роботи, відразу ж увімкніть духовку на 90 градусів, щоб розігрівалася.

У яєць від’єднайте білки. Жовтки відкладіть, а білки збивайте міксером на низькій швидкості. Поступово збільшуйте швидкість до середньої. Коли маса стане повітряною, влийте лимонний сік.

Торт Графські рештки без борошна

Перейдіть на максимальну швидкість міксера. Продовжуйте збивати, потроху додаючи цукор. Маса має стати щільною. На цей процес піде близько 10 хвилин. Перекладіть білкову масу у кондитерський мішечок і виставте насадку троянда чи зірка.

Деко вистеліть пергаментом і вичавлюйте туди зірочки діаметром близько 4 см. Поставте у розігріту духовку і випікайте протягом години. Перевіряйте, чи безе не підгоріло знизу. Вимкніть духовку, але меренгу не виймайте. Нехай стоїть, допоки шафа повністю не прохолоне.

Торт Графські рештки без борошна

Тим часом беріться до приготування крему. Вершкове масло має бути не з холодильника, а стояти на кухонному столі. Збийте його міксером до пишності. Продовжуючи збивати, потроху додавайте згущене молоко. Крем має стати пишним та однорідним й не розтікатися.

Перекладіть крем у кондитерський мішечок та відріжте хвостик. Низ кожного безе промастіть кремом і викладайте гіркою на пласке блюдо. Проміжки між печивом теж заповніть кремом.

Торт Графські рештки без борошна

Прикрасьте торт глазур’ю. Для цього шоколад поламайте на шматочки, влийте молоко. Прогрійте на плиті, постійно перемішуючи. Маса має стати однорідною. Поливати торт “Графські рештки” слід холодною шоколадною глазур’ю.

Прикрасьте торт половинками волоських горіхів. Настоювати його нема потреби. Слід відразу подавати до столу. Якщо залишиться шматочок, зберігайте в герметичному контейнері.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?