Ягідний сік і яловичина створені одне для одного: рецепт суперової м’ясної страви, що просто тане в роті

Яловичина, тушкована в сокові ягід (в тому числі порічок) — страва з ніжним та неперевершеним смаком. Як приготувати її в домашніх умовах — читайте в матеріалі від "Один Факт".

М’ясо яловичини, тушковане в ягідному соку — завжди виходить соковитим і практично тане в роті. Для його приготування візьміть наступні складові:

  • чорний мелений перець — за смаком;
  • свіжа або заморожена червона смородина: 200 г;
  • цукор: 1 чайна ложка;
  • сіль: 0.5 чайної ложки;
  • рослинна олія для смаження і тушкування

Покрокова схема приготування тушкованої яловичини в ягідному соку

Покроковий рецепт приготування тушкованої яловичини в ягідному соусі
Покроковий рецепт приготування тушкованої яловичини в ягідному соусі

Крок № 1. Візьміть свіжу яловичину і добре промийте її під проточною водою. Потім — наріжте її на шматочки середнього розміру.

Крок № 2. Перетріть ягідки порічки через сито. Жми, що залишиться після цього — перекладіть в окрему глибоку миску. Залийте жми з ягід водою (100 мл). Потім – відіжміть і рідину додайте до перетертого ягідного соку.

Крок № 3. Обсмажте м’ясо яловичини на пательні з додаванням рослинної олії. Потім — додайте до неї спеції, цукор і сік смородини. Якщо пательня у вас із антипригарним покриттям — можете смажити м’ясце без олії.

Крок № 4. Коли ягідний сік закипить — треба зменшити вогонь під пательнею до мінімуму. Накрийте пательню кришкою і продовжуйте смажити яловичину до повної готовності. Щоб вона вийшла максимально ніжною та м’якенькою — для тушкування їй достатньо всього 40 хвилин.

Страва готова. Смачного вам обіду або вечері.

Щоб тушкована яловичина в ягідному соусі вийшла смачною — треба ще й правильно обрати м’ясо в магазині.

По-перше, треба звернути увагу на колір. Свіжа яловичина завжди має яскраво-червоний колір, на її поверхні немає темних плям і зеленого відтінку.

Яловичина коричневого кольору свідчить про те, що м’ясо — старе і після приготування буде жорстким.

Окрім того, в свіжої яловичини — завжди приємний, м’ясний запах. Свіжа яловичина після натискання на неї пальцем відразу вирівнюється і на ній не залишається жодного сліду.

Для тушкування краще за все обирати ніжні шматочки яловичого філе або ж кострець.

Нові статті

Схожі статті

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?

“Зі смартфоном в руках і телефонною книжкою в зошиті”: 55-річна Інна Білоконь вперше показала маму

Інна Білоконь – українська акторка, яка стала відомою завдяки ролі мами Вєрки Сердючки. В самої Інни Вікторівни в реальному житті також є мама. Днями артистка показала, як виглядає ця жінка.

День розпочнеться з важкої праці – будьте до неї готовими: гороскоп на 8 липня 2024 для всіх знаків Зодіаку

Гороскоп на 8 липня 2024 року для всіх знаків Зодіаку: день буде непростим у професійному плані, але приємним під час зустрічі зі своїми близькими.