За 5 хв замішую тісто, нарізаю яблука, викладаю на пательню: 30 хв шарлотка запікатиметься й можна чаювати

Для приготування цього яблучного пирога духовка не знадобиться. За 5 хвилин готується тісто, заливається на пательню і смажиться на плиті протягом пів години.

Вам знадобиться:

  • 2 яблука;
  • 2 яйця;
  • 50 г кефіру;
  • 80 г борошна;
  • 1 ст.лож. цукру;
  • 1 дрібка солі;
  • 0,3 ч.лож. соди чи розпушувача;
  • 0,3 ч.лож. ванільного цукру;
  • 0,5 ч.лож. меленої кориці;
  • 1 дрібка імбиру.
Яблучний пиріг на сковорідці без духовки

Для приготування яблучного пирога вбийте яйця в глибоку мисочку. Всипте цукор, ваніль, сіль. Збивайте масу вінчиком до повного розчинення цукру та солі. Влийте кефір кімнатної температури, який можете замінити йогуртом. Змішайте.

Яблучний пиріг на сковорідці без духовки

Всипте борошно через сито, додайте туди ж харчову соду. Збийте вінчиком. Тісто має бути рідкуватим. У вимитих яблук видаліть серцевину. Поріжте їх на часточки.

У пательню з товстим дном влийте олію. Вистеліть пергаментом, вирізаним за діаметром сковорідки. Викладіть шматочки яблук. Присипте зверху корицею та імбиром. Залийте зверху тістом.

Яблучний пиріг на сковорідці без духовки

Накрийте пательню кришкою з дірочкою для виходу пари. Увімкніть найслабший вогонь. Поставте сковорідку на плиту. За 30 хвилин кришку зніміть. Тарілку змастіть олією й прикладіть до пательні.

Яблучний пиріг на сковорідці без духовки

Переверніть сковорідку, щоб пиріг залишився на тарілці. Потім акуратно перекладіть назад на пательню не засмаженим боком донизу. Зніміть пергамент з підсмаженого боку. Кришкою не накривайте. Витримайте ще 5 хвилин і можете подавати до столу.

Викладіть на пласку тарілку і розріжте цю швидку шарлотку на порційні шматочки. Залишилося тільки поставити закипати чайник і кликати дорослих та малечу до чаювання.

Нові статті

Схожі статті

Він був з двійнят у “Сватах”, а зараз не в акторській професії: як змінився 21-річний актор Костя Чернокрилюк

Костянтин Чернокрилюк запамʼятався багатьом українським глядачам роллю одного з двійнят Ковальових в комедійному серіалі "Свати". Читайте, де актор знаходиться зараз та чи продовжує зніматись в кіно?

Забудь про шарлотку назавжди! Приготуй на десерт пиріг “Бабусина радість”. Смачно та без клопотів!

Не знаєте, що приготувати на десерт, тоді ловіть рецепт торта "Бабусина радість" зі сметанного крему - будете їсти шматок за шматком, і не тільки ви.

Так малосольні огірки завжди готували тільки в Україні! Секретний рецепт бабусі Олени: від серця відриваю

Смачна закуска буде у вас у випадку неочікуваних гостей: як приготувати малосольні хрусткі огріки - всі будуть питати рецепт саме у вас. Справжня насолода.

“Чекали”: Тімур Мірошніченко розповів, як троє його дітей прийняли прийомну сестричку Ангеліну, якій 8 років

Багатодітний батько Тімур Мірошніченко поділився емоціями щодо спілкування із названою донькою Ангеліною. Разом із дружиною Інною ведучий вдочерив дівчинку і познайомив її з іншими дітьми.