Економ-вечеря за 2 дні до зарплати: беру свинячу печінку й готую смачні котлетки. Чоловік та діти просять ще

Якщо бракує грошей на м'ясо, придбайте свинячу печінку. Котлети з цього субпродукти виходять доволі смачними, тож рідні лише пальчики оближуть та подякують за подібну вечерю.

Цей рецепт виручить будь-яку господиню, коли залишилося 2-3 дні до зарплати. Печінку можна тримати в морозилці спеціально для таких екстремальних випадків.

Вам знадобиться:

  • 600 г свинячої печінки;
  • 150 г сала;
  • 1 цибулина;
  • 1 яйце;
  • 3 ст.лож. борошна;
  • 3 ст.лож. олії;
  • 1 ч.лож. часникового порошку;
  • 1 дрібка чорного меленого перцю;
  • 1 дрібка солі.
Бюджетний варіант котлет із печінки

Печінку вимийте. Залийте водою, в якій розчиніть трішки солі. Залиште настоюватися на 2 години. Таким чином удасться прибрати з печінки гіркоту. Після цього воду злийте, печінку промийте, обсушіть та видаліть плівки, прожилки, згустки крові.

Бюджетний варіант котлет із печінки

Печінку наріжте великими шматочками. Сало наріжте середніми шматочками. Обчищену цибулину розріжте на чотири частини. Все це пропустіть крізь м’ясорубку. До фаршу додайте сіль та перець і вбийте в нього яйце. За бажанням, присипте улюбленими спеціями.

Бюджетний варіант котлет із печінки

Всипте борошно, додайте сушений часник. Перемішайте масу. Тісто має бути густим, але текучим. Дайте йому настоятися близько 5 хвилин. За необхідності додайте ще трішки борошна.

Бюджетний варіант котлет із печінки

Поставте пательню на вогонь. Влийте олію і розігрійте її. Ложкою викладайте тісто, формуючи круглі котлети. Смажте на середньому вогні до появи золотавої скоринки. Це близько 3 хвилин. Переверніть і ще стільки ж підсмажте з іншого боку.

Не пересмажуйте печінкові котлети, оскільки вони можуть стати жорсткими. Викладайте готові вироби на тарілку та подавайте до столу з будь-яким гарніром.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.