Пиріг зі сливовим варенням – єдиний рецепт десерту до чаю чи кави, який вам потрібен. Незаморочливо і смачно

Пиріг зі сливового варення готується дуже швидко. Тож якщо знайшли торішню баночку, переробіть на смачну випічку. До чаю, кави чи склянки молока буде те, що треба.

Замість сливового можете взяти будь-яке інше варення чи навіть зробити мікс з двох видів, наситивши смак випічки новими нотками. Якщо потрібен пісний варіант, замість кефіру та сметани залийте воду.

Вам знадобиться:

  • 1,5 скл. сливового варення;
  • 0,33 скл. кефіру;
  • 0,33 скл. олії;
  • 1,5 скл. борошна;
  • 2 ст.лож. сметани;
  • 10 г ванільного цукру;
  • 1,5 ч.лож. соди.
Пиріг на сливовому варенні

Простий і швидкий сливовий пиріг випікається за температури 180 градусів. Увімкніть духовку, щоб розігрівалася. Самі тим часом беріться до тіста. Бажано, щоб сливове варення було густим.

Пиріг на сливовому варенні

З’єднайте в глибокій мисці сливове варення, кефір, сметану, олію. Перемішайте, щоб маса стала однорідною. Борошно просійте крізь сито, щоб випічка вийшла повітряною. Починайте потроху додавати його, щоразу ретельно розмішуючи.

Пиріг на сливовому варенні

Коли додаватимете останню порцію борошна, всипте соду та ванільний цукор. Ще раз перемішайте. Допоки відбувається реакція соди з варенням, і тісто вкривається пухирцями, треба якомога швидше відправити його до духовки.

Пиріг на сливовому варенні

На дно форми викладіть пергамент, перелийте сливову масу, розрівняйте верх і запікайте близько 25 хвилин. Проткніть пиріг посередині зубочисткою. Якщо витягнете суху паличку, значить, можна діставати з духовки.

Пиріг на сливовому варенні виходить дуже пишним й оригінальним на смак. Коли прохолоне, можете присипати цукровою пудрою, полити шоколадною глазур’ю або прикрасити ягодами чи фруктами. Якщо розріжете вздовж навпіл і промастите сметанним кремом, то вийде справжній тортик.

Нові статті

Схожі статті

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?

“Зі смартфоном в руках і телефонною книжкою в зошиті”: 55-річна Інна Білоконь вперше показала маму

Інна Білоконь – українська акторка, яка стала відомою завдяки ролі мами Вєрки Сердючки. В самої Інни Вікторівни в реальному житті також є мама. Днями артистка показала, як виглядає ця жінка.