Беру склянку чаю та склянку варення й виходить чудовий пиріг: домашні з’їдають до крихти і просять ще

Чайний пиріг з варенням виходить легким, смачним і дуже яскравим. Продуктів треба по мінімуму, а вийде дуже смачна випічка. Варення відійде навіть торішнє, що вже встигло зацукруватися.

Вам знадобиться:

  • 300 г борошна;
  • 200 мл чаю;
  • 170 мл варення;
  • 180 г цукру;
  • 1 велике яйце;
  • 2 ст.лож. олії;
  • 1 ч.лож. соди.
Пиріг на чайній заварці з торішнім варенням

Візьміть пакетик чорного чаю. Залийте склянкою окропу. Заварка має бути міцною. Пакетик відтисніть і відкиньте. У миску всипте цукор. Розбийте яйце. Збийте міксером, щоб маса стала пишною. Тонкою цівочкою, щоб яйце не згорнулося, влийте чай. Розмішуйте вручну вінчиком або міксером, але на низькій швидкості.

Пиріг на чайній заварці з торішнім варенням

Влийте олію та перемішайте. Додайте варення й перемішайте все, щоб маса стала однорідною. Всипте просіяне борошно. Перемішайте тісто. Наприкінці додайте соду. Ще раз ретельно перемішайте. Тісто має вийти як на шарлотку напівгустим.

Пиріг на чайній заварці з торішнім варенням

Варення можете брати будь-яке. Тільки врахуйте, що з вишневим чи смородиновим варенням після додавання соди маса може стати сіруватою. Тож краще брати абрикосове чи персикове.

Пиріг на чайній заварці з торішнім варенням

Викладіть тісто у силіконову форму діаметром 18-20 см. Якщо берете з іншого матеріалу, то змастіть низ і боки вершковим маслом. Розігрійте духовку до 180 градусів. Випікайте 30-40 хвилин.

Перевіряйте готовність пирога сірником, проткнувши ближче до середини. Якщо він вологий, а верх уже підрум’янився, накрийте форму фольгою. Діставши пиріг з духовки, дайте йому прохолонути на решітці. Присипте цукровою пудрою. Можете подавати чайний пиріг до столу.

Нові статті

Схожі статті

Вів “Джентльмен-шоу”, був народним артистом, а що далі? Де зараз і чим займаϵться шоумен Олег Філімонов

Миколаϵвець Олег Філімонов раніше був в Україні популярною особистістю. Колись чоловік вів гумористичну програму "Джентльмен-шоу", а ось де він знаходиться зараз? Про це "Один Факт" розповість далі.

Як виглядає третій чоловік Ірми Вітовської, якого вона приховує від широкого загалу: заміж пішла у футболці

Українська акторка Ірма Вітовська була в шлюбі тричі. Хто став її третім чоловіком і чому вона пішла за нього заміж не у весільній сукні? Далі про це розповість "Один Факт".

“Червона рута” зробила Софію Ротару тою, ким вона є: легендарний композитор Володимир Івасюк доклав руку

Володимир Івасюк — український композитор, якого вважають одним із основоположників української естрадної пісні. Його хіт "Червона Рута" став шлягером. А співала його не тільки Софія Ротару.

Катя Осадча зустріла травневий ранок в смугастій піжамі біля теплого басейну: “Нарешті день вдома”

Катя Осадча показала, як проводить вихідний день в родинному маϵтку, де вона живе з Юріϵм Горбуновим. Телеведуча відпочила посеред власного двору, біля басейну. Деталі розповість "Один Факт".