Роблю тортик без печива та духовки: додаю найсмачніше – горішки, шоколад, чорнослив. З’їдається до крихти

Швидко приготувати тортик, не вмикаючи духовки – мрія кожної господині. Сьогодні ми опануємо мистецтво приготування кондитерських виробів саме за такою спрощеною методикою.

Вам знадобиться:

  • 120 г борошна;
  • 1 ст.лож. борошна;
  • 1 ст.лож. какао;
  • 2 ст.лож. цукру;
  • 70 г вершкового масла.

Для крему:

  • 500 г сметани;
  • 70 г цукру;
  • 8 г ванільного цукру;
  • 10 г желатину;
  • 3 ст.лож. води.

Для начинки:

  • 80 г волоських горіхів;
  • 80 г шоколаду;
  • 100 г чорносливу.
Торт без духовки зі сметанним кремом

Замість коржів у нашому тортику буде крихта. Задля її приготування у глибокій мисочці змішайте борошно, цукор, какао. Все ретельно перемішайте. Шматочок вершкового масла дістаньте з морозилки.

Вмочайте його у борошняну масу й натирайте на тертушці. Перетріть компоненти руками. Має утворитися крихта. Якщо вона не ліпиться, додайте ще трішки масла в тісто.

Торт без духовки зі сметанним кремом

Перекладіть крихту на пательню, поставте на вогонь і підсмажуйте, постійно перемішуючи лопаткою. Робіть це близько 10 хвилин. Після цього поверніть готову крихту у мисочку і відставте вбік. А тим часом займіться приготуванням сметанного крему.

Сметану викладіть у глибоку мисочку. Всипте білий цукор та ванільний. Перемішайте лопаткою. Теж відставте вбік, допоки займатиметеся начинкою. Волоські горіхи подрібніть ножем на дошці. Чорнослив наріжте на невеликі шматочки ножицями. Шоколад наріжте дрібними крихтами.

Торт без духовки зі сметанним кремом

В окремій піалі змішайте желатин із водою. Вода має бути кімнатної температури або трішки розігрітою. Розмішайте суміш і відставте вбік. Перед застосуванням розпустіть за 10 секунд у мікрохвильовці.

Сметану збийте на високих обертах міксером. Достатньо буде 2 хвилин. Додайте желатин, перемішайте. Всипте сюди ж горіхи, чорнослив та подрібнений шоколад. Масу ретельно перемішайте лопаткою.

Торт без духовки зі сметанним кремом

Виставте на пласке блюдо кулінарне кільце діаметром 18 см. Боки прокладіть цупкою плівкою. На дно висипте половину шоколадної крихти. Розрівняйте. Додайте сметанний крем. Теж розрівняйте. Присипте рештою крихти.

Треба, щоб тортик настоявся 2-3 години у холодильнику. Зніміть кільце, плівку і можете подавати до столу. Приємного чаювання!

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.