Наздогнала ностальгія за смаком дитинства, тож взялась за цей рецепт: як приготувати ароматні сирні ватрушки

Простий рецепт приготування сирної ватрушки прямо у себе вдома. Цей незабутній смак з першого шматочка поверне кожного в дитинство та ви відчуєте ностальгію.

Сирна ватрушка – це не просто страва. Це частка дитинства, ностальгія за смаком, який переносить нас у весняно-літній час, коли нічого не турбувало, крім веселощів і неймовірно смачної їжі. Якщо ж ви хочете здивувати своїх близьких та друзів і відновити той неповторний смак, ось простий рецепт, як приготувати сирну ватрушку прямо в себе вдома.

Щодо рецепту тіста: вам знадобиться півкілограма борошна, 200 г масла, 200 мл молока, одне яйце, 20 г дріжджів, чайна ложка цукру і сіль за вашим смаком. Потрібно розчинити дріжджі в теплому молоці з цукром і залишити на 10-15 хвилин, доки не утвориться піна. Потім додати розтоплене масло, яйце, сіль та борошно. Замісити м’яке тісто і залишити його в теплому місці на годину для підйому.

Простий рецепт сирної ватрушки: домашні булочки вийдуть як пух
Простий рецепт сирної ватрушки: домашні булочки вийдуть як пух

Тим часом готуємо начинку. Для сирної ватрушки знадобляться 500 г творогу, 100 г цукру, 1 яйце і ванільний цукор також за смаком. Змішуємо творог з цукром та ванільним цукром, додаємо яйце і добре перемішуємо.

Після підйому тіста за рецептом потрібно розділити його на невеликі кульки. Розкатати кожну кульку в тонесеньке  коло і викласти середину начинкою. Після цього згортаємо тісто по краях, утворюючи ватрушку. Розміщуємо їх на пергаменті, змащеному маслом, і залишаємо на 20-30 хвилин для підйому.

Випікаємо ватрушки у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20-25 хвилин, доки вони не стануть золотистими.

Смак дитинства повернеться, коли ви відчуєте аромат свіжозапечених сирних ватрушок. Подавайте їх гарячими з теплим чаєм або кавою і насолоджуйтеся смаком дитинства.

Нові статті

Схожі статті

Спогади з рідного Мукачева: Святослав Вакарчук у 49 років згадав дитинство і показався у візочку

Лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук поділився спогадами з рідного міста. Він показав архівну світлину зі свого дитинства, на якому позував у візочку ще зовсім малюком.

“Це особлива насолода”: багатодітна мама Лілія Ребрик показала перше досягнення 6-місячної доньки Аделіни

Ведуча Лілія Ребрик разом із родиною привітала молодшу доньку Аделіну з 6 місяцем народження. В цей святковий день знаменита мама повідомила, яким досягненням порадувала її малеча.

“Ненавиджу”. 36-річний Володимир Дантес підкорив Говерлу разом із Дашею Кацуріною: мріяли піти в похід

Співак Володимир Дантес заради своєї коханої Даші Кацуріної готовий на все - наприклад, підкорити разом із нею Говерлу. Як все пройшло - подробиці.

Невже вони знову разом? 40-річний Слава Дьомін показався разом із своєю екс-дружиною Ксенією (ФОТО)

Слава Дьомін тривалий час має статус холостяка, але нещодавно відомий ведучий показався разом із своєю колишньою дружиною - невже пара возз'єдналась?