За 20 хвилин перетворюю звичайну скумбрію на незвичайну страву: знадобляться спеції, лимон та духова шафа

Так приготовленої скумбрії ваші гості точно ще не бачили. Всі будуть приємно здивовані кулінарними здібностями хазяйки й швиденько візьмуться куштувати незвичну страву.

Вам знадобиться:

  • 2 скумбрії;
  • 5 г солі;
  • 5 г цукру;
  • 50 мл соєвого соусу;
  • 15 мл лимонного соку;
  • 1 ч.лож. кунжуту;
  • 1 лимон (цедра);
  • 1 дрібка коріандру.
Скумбрія викладена ялинкою і запечена в духовці

У тушок скумбрії відріжте голівки. Потім зробіть надрізи не з боку животика, а зі спинки. Розпластавши рибинки, виріжте хребти та видаліть кишки. Ретельно промийте під краном і видаліть усі кісточки.

Скумбрія викладена ялинкою і запечена в духовці

Розкладіть скумбрію, як відкриту книжку на дошці. Зробіть з обох боків паралельні надрізи, не прорізаючи серединку й залишивши хвостик без змін. В принципі, ви вже підготували рибу для запікання. На вистелене пергаментом деко перекладіть обидві скумбрії. Надрізані шматочки переверніть, щоб вийшла ялинка.

Скумбрія викладена ялинкою і запечена в духовці

Тепер приготуйте маринад. До соєвого соусу додайте сіль та цукор. Вичавіть сік із половинки лимона. Перемішайте масу, щоб кристали солі та цукру повністю розчинилися. Присипте тушки натертою на тертушці лимонною цедрою – на кожну по половинці цитрусового.

Скумбрія викладена ялинкою і запечена в духовці

Зверху присипте коріандром і змастіть щойно приготовленим маринадом за допомогою силіконового пензлика. Присипте кунжутом і збризніть олією. Можете залишити, щоб риба промаринувалася. Але якщо зразу поставити у духову шафу – нічого страшного. Шматочки тоненькі, тож відразу просотаються.

Духовка має бути розігріта до 200 градусів. Випікати довго не потрібно – достатньо 20 хвилин. Викладіть ялинки зі скумбрії на блюдо, прикрасьте нарізаними тоненько овочами по боках і подавайте до столу.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?