Салат зі свіжих огірків та моркви по-корейськи — овочевий мікс, який до вподоби і мені, і дітям

Ніжний та соковитий салат із огірків та моркви по-корейськи пропонує вам приготувати вдома "Один Факт". Кількість інгредієнтів розрахована на приготування однієї порції. На приготування йде 5 хвилин.

Соковитий салат із моркви по-корейські та огірків можна готувати хоч кожен день. Він є тою самою стравою, від якої дуже складно відмовитися. Соковита зелень у поєднанні зі спеціями та овочами створює унікальний мікс до сніданку або вечері. Соєвий соус додає цій страві ледве чутних східних акордів.

Салат із моркви по- корейськи: перелік інгредієнтів
Салат із моркви по- корейськи: перелік інгредієнтів

Отже, для приготування салатику за цим рецептом у господині під рукою повинні бути наступні предмети: чиста дошка, гострий ніж, тертушка, а ще — тертушка для моркви по-корейські. Наприкінці приготування може знадобитись ще миска для перемішування.

Салат складається із 11-ти інгредієнтів:

  • огірок: 500 г;
  • морква: 1 штука;
  • зубчики часнику: 4 штуки;
  • пучок зеленої цибулі;
  • олія: 4 столових ложки;
  • оцет: 1 столова ложка;
  • соєвий соус: 2 столових ложки;
  • паприка: 0,5 чайної ложки;
  • червоний перець чилі: 0,5 штуки;
  • сіль: за смаком;
  • чорний мелений перець: за смаком.

Покрокова схема приготування салату зі свіжих огірків та моркви по-корейські

Як приготувати овочевий салат з морквою по- корейськи та огірками: покрокова схема
Як приготувати овочевий салат з морквою по- корейськи та огірками: покрокова схема

Крок № 1. Добре вимийте огірочки. Кожен розріжте навпіл упоперек, а потім кожну половинку подрібніть соломкою. Зберігайте нарізані огірочки в окремому поліетиленовому пакеті до того моменту, поки не приготуєте моркву.

Крок № 2. Почистіть та помийте моркву. Натріть овоч на тертушці для моркви по-корейські. Складіть натерту моркву в той же пакет, де вже лежать свіженькі огірочки. Тим часом помийте зелену цибулю та обріжте усе зайве. Поріжте її великими шматками (до 5 см завдовжки). Складіть подрібнену цибулю в пакет. Потім цей пакет запакуйте в ще один і закрутіть таким чином, щоб він не пропускав жодного повітря.

Крок № 3. Почистіть і добре помийте часник. Натріть його на грубій тертушці. Потім — покладіть в пакет до огірків, цибулі та моркви.

Крок № 4. Одягніть на руки рукавички. Вимийте перець чилі. Відріжте його половинку, почистіть від серцевини. Наріжте дрібними шматочками. Покладіть перець в окремий пакет. Потім зніміть рукавички, добре вимийте руки та залийте до пакету з салатом рослинну олію. Також додайте соєвий соус, оцет, чорний перець, сіль та паприку. Добре закрутіть пакет, щоб з нього нічого не висипалося.

Крок № 5. Перемішайте усі інгредієнти та трошечки струсіть, качаючи та обертаючи пакет навколо себе. Також можете замаринувати салат на декілька годин. А ще — одразу після розмішування перекласти його в окрему миску.

За бажанням можете додати до салату насіння кунжуту, яке дуже гарно розкриє його смак.

 

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?