Рецепт приготування смаженої курячої печінки з ніжною цибулею в сметані: дітей неможливо відірвати від неї

Печінка — це продукт, який викликає доволі різні емоції та відчуття у споживачів, але здебільшого через свій специфічний вигляд і смак, чого можна уникнути при правильній технології приготування.

Недарма печінка вважається доволі ціною частиною курячої чи яловичої тушки. Вона доволі жирна, але містить в собі набір незамінних кислот, велику кількість найрізноманітніших вітамінів, і при цьому має високу харчову цінність.

Реальними мінусами даного продукту те, що з ним необхідно трохи повозитися, аби отримати хороший результат. І це напевно єдиний нюанс, адже печінка до того ж доволі бюджетна.

Так, перш за все, її необхідно добре вимити та почистити від шкірки, щоб вона не гірчила. Такий ефект доволі розповсюджений, так як печінка знаходиться поруч з жовчним міхуром, а отже вкрай важливо її позбавити від зайвого запаху та присмаку. І звичайно, вона має бути максимально свіжою, щоб ви могли з нею добре попрацювати.

Куряче печінка має найменш виражений аромат, а тому краще брати її. Втім, вона доволі маленька, тому деякі господині навіть не подрібнюють її перед термічної обробкою.

Ми будемо готувати печінку з цибулею, так як вона надає хорошого аромату будь-якому м’ясу, а також здатна надати солодкості. Саме тому варто вибрати правильний сорт цибулі.

Інгредієнти

  • Печінка куряча – 450-500 г;
  • Цибуля – 4-5 штук;
  • Сметана 20% – 400-450 г;
  • Молоко – 0,5-0,55 літра;
  • Сіль і спеції – за смаком;
  • Зелень.
  • Борошно пшеничне – 15-20 г;

Як приготувати смачну печінку

Для початку вимочіть печінку за допомогою молока. Тому повністю підготовлену печінку варто залишити на деякий час у ньому.

Як приготувати смачну печінку

Цибулю подрібніть. Розігрійте сковороду. На олії обсмажте цибулю. Також обсмажте печінку до напівготовності. Внесіть сіль, перець та різні спеції.

Приготування смачної печінки

Все перемішайте, додайте сметану, борошно, перемішайте. Туш куйте на середньому вогні до готовності.

Незадовго до готовності подрібніть зелень та додайте її страви. Подавати в гарячому вигляді. У якості доповнення підготуйте гарнір. Наприклад, пюре або кашу.

Нові статті

Схожі статті

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.

Не холостяк, як думають всі: 50-річний Олексій Суханов розповів, хто є його обраницею і чим вона займається

Ведучий Олексій Суханов був одружений, але розлучився понад 8 років тому, незважаючи на це чоловік вже знайшов нову обраницю - хто вона така та як виглядає?

“Мої діти вдома”: Марічка Падалко не стримала емоцій від зустрічі з молодшою донькою, яку не бачила 1.5 роки

Телеведуча Марічка Падалко поділилась у соцмережах емоціями з приводу повернення додому молодшої доньки Катрусі. Дівчина не була вдома 1.5 роки і за цей час встигла наздогнати зіркову маму у зрості.

Закуска на всі випадки життя: як приготувати кабачки по-корейськи – розлетиться за 10 хвилин з вашого столу

Нереально смачна закуска на будь-яку пору року з простих інгредієнтів - ви будете в захваті: як приготувати кабачки по-корейськи. Покроковий рецепт.