Готую найсмачніший мармуровий сир вдома за 20 хвилин із найпростіших продуктів: свекруха в захваті від нього

Чи знаєте ви, що дорогий мармуровий сир — цілком можливо приготувати в домашніх умовах? "Один Факт" підготував рецепт натурального мармурового сиру, який точно сподобається всій вашій родині.

Для приготування мармурового сиру власноруч вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • молоко: 3 літри;
  • сметана: 500 мл;
  • яйця курячі: 3 штуки;
  • сіль: 20 грамів;
  • шпинат: 200 грамів.

Покроковий рецепт приготування мармурового сиру

Мармуровий сир в домашніх умовах: покрокова схема приготування
Мармуровий сир в домашніх умовах: покрокова схема приготування

Крок № 1. Жирненьке домашнє молоко вилийте в окрему каструлю. Можете замість домашнього молока використати і магазинне молоко. Головне, щоб воно було не пастеризованим. Поставте його закипати на плитку.

Крок № 2. Поки молочко нагрівається — приготуйте для нього закваску. До сметани додайте яйця та сіль. Всі компоненти добре перемішайте один із одним.

Крок № 3. Після закипання молока влийте до нього яєчно-сметанну суміш. Продовжуйте тримати рідину на вогні.

Крок № 4. Щоб сир набув яскравого мармурового кольору — додайте до нього свіженький шпинат. Поріжте цю зелень дуже дрібно.

Крок № 5. Після закипання молока та утворення на ньому сирних “зерняток” додайте до нього подрібнений шпинат. Всі інгредієнти добре перемішайте та доведіть масу до кипіння на середньому вогні.

Крок № 6. Зніміть сир із вогню та перекладіть його в спеціальну окрему форму. Також можете для формування мармурового сиру використати звичайну марлю.

Крок № 7. Коли основна рідина стече — поставте зверху додатковий груз, який допоможе сиру спресуватись. Відправте готовий продукт на декілька годин до холодильнику.

Сир готовий. Можете діставати і куштувати разом із родиною.

До речі, виворотку, яка залишається після приготування мармурового сиру, краще не виливати. Вона дуже добре підійде для приготування млинців.

Сир, приготований за цим рецептом, виходить дуже щільним та смачним. З наведеної кількості інгредієнтів виходить приблизно 1 кг сирного продукту. Мармуровий сирок виглядає привабливо на будь-якому столі. Особливо гарна з нього виходить нарізка. Також його можна додавати до святкових салатів.

 

Нові статті

Схожі статті

Забудьте все, що знали до цього: чому не можна розбивати яйця ножем або ложкою – безпека понад усе!

Кожна друга господиня робить помилку, коли розбиває яйця ножем або ложкою. Такий спосіб - не зовсім безпечний. Дізнайтесь, чому шеф-кухарі не радять ним користатись.

“Ми розмовляли про це лише 1 раз”: Руслана Лижичко розповіла, чи готова всиновити дитину – своїх ще не має

Переможниця Євробачення-2004 Руслана Лижичко заговорила про всиновлення дитини, так як своєї не має: яке рішення прийняли разом із чоловіком Олександром Ксенофоновим?

Інтрижка на стороні: 5 українських зірок, які часто зраджували своїм коханим – Остапчук, Мозгова та інші

Були у шлюбі з одними, але згодом вибрали собі інших: зірки українського шоу-бізнесу, які були невірними своїм партнерам - Олена Мозгова, Володимир Остапчук та інші.

Пішли від других половинок заради одне одного: Ольга Сумська розповіла, як закохалася у Віталія Борисюка

Ольга Сумська 5 років прожила у шлюбі з першим чоловіком Євгеном, але наступні роки свого життя присвятила Віталію Борисюку: як познайомилось подружжя?