В холодець додаю курячу печінку: набагато дешевше, а смак – ще кращий. Секрет, як зробити холодець прозорим

Замість холодцю можна приготувати заливне із печінки. Смак буде таким же неперевершеним, а застигне так, що сміливо зможете нарізати на шматочки перед подачею до столу.

Вам знадобиться:

  • 500 г курячої печінки;
  • 3 ст.лож. олії;
  • 2 зубці часнику;
  • 100 г твердого сиру;
  • 3 варених яйця;
  • 2 сирих яйця;
  • 10 г вершкового масла;
  • 1 пучок зелені;
  • 1 дрібка солі;
  • 1 дрібка чорного меленого перцю.
Замість холодцю заливне з печінки

Промийте печінку, позбавте від плівок. Пательню поставте на вогонь. Влийте трішки олії. Перекладіть шматочки печінку на сковорідку. Смажте на сильному вогні 3-4 хвилини, постійно перемішуючи.

Часник обчистьте від шкуринки й пропустіть крізь прес. Додайте до печінки. Посмажте разом протягом 1 хвилини, не перестаючи перемішувати. Витягніть печінку шумівкою та перекладіть до мисочки.

Замість холодцю заливне з печінки

Брусочок сиру натріть на тертушці з великими отворами. Яйця зваріть круто. Коли прохолонуть, позбавте від шкаралупи. Наріжте не дуже дрібними кубиками. Зелень бажано брати різноманітну – зелену цибулю, петрушку, кріп. Промийте та наріжте дрібненько.

Замість холодцю заливне з печінки

Печінку, яка прохолола, змішайте з яйцями та сиром. Додайте зелень. Вбийте яйця й перемішайте. Форму для запікання змастіть вершковим маслом, прокладіть пергаментом. Ложкою викладіть печінкову масу й розрівняйте верх.

Поставте у розігріту до 180 градусів. Випікайте 30 хвилин. Дістаньте з духовки. Вийміть з форми й викладіть на решітку, щоб печінка прохолола. Наріжте на порційні шматочки, перекладіть на блюдо, прикрасьте зеленню і подавайте до столу.

Замість холодцю заливне з печінки

З курячої печінки можна приготувати безліч страв – суфле, паштет, теплий салат тощо. Її можна смажити й запікати з будь-якими іншими інгредієнтами – з грибами, картоплею, цибулею, морквою. Дуже смачно виходить приготування в сметані.

Але сьогодні ми з вами опанували печінкову запіканку, яка, можливо, й не зовсім схожа на холодець, натомість має апетитний вигляд і дуже приємний смак. Тож неодмінно спробуйте приготувати на святковий стіл.

Нові статті

Схожі статті

Пішли від других половинок заради одне одного: Марічка Падалко розповіла, як закохалася в Єгора Соболєва

Марічка Падалко була вірною своєму чоловіку протягом 15 років, доки не зустріла Єгора Соболєва, якому народила трьох дітей: як познайомилось подружжя?

Найтонші та еластичні млинці виходять на воді: а ви думали – на молоці. Бюджетний рецепт “Сніданок на ранок”

Млинці - це ідеальний сніданок, який зможе приготувати будь-хто та не обов'язково готувати їх на молоці, адже на воді вони виходять ще в 100 разів смачнішими - рецепт.

4-лапий доктор наук: у США кіт здобув докторський ступінь в одному з престижних університетів країни

В США зʼявився вчений кіт. Йому присвоїли науковий ступінь в одному з престижних університетів Вермонту. За що пухнастик отримав винагороду і як звуть цього доктора наук? "Один Факт" дізнався деталі.

Суп з плавленим сирком: 24-річна третя дружина Остапчука дала рецепт, після якого Вова вирішив одружитися

Катерина Остапчук є справжньою господинею та завжди радує свого чоловіка Володимира смачною їжею, на цей раз вона вирішила приготувати суп, який підкорив серце чоловіка - рецепт.