Два в одному + вершки: основне та гарнір в одній сковорідці – економлю на своїх зусиллях, але не на смаку

Курка з броколі та іншими овочами виходить соковитою та ніжною завдяки використанню вершкового соусу. Готується страва на пательні. Отримуєте відразу м'ясо та гарнір на вечерю.

Вам знадобиться:

  • 500 г курячого філе;
  • 200 г броколі;
  • 200 мл вершків;
  • 1 цибулина;
  • 1 морквина;
  • 2 ст.лож. олії;
  • 0,5 ч.лож. часнику;
  • 1 дрібка чорного меленого перцю;
  • 1 дрібка солі.
Смажена курка з броколі на вечерю

Куряче філе промийте, дайте просохнути, наріжте на середні шматочки. Броколі вимийте, розберіть на суцвіття. Якщо у вас капуста заморожена, то спочатку розморозьте, злийте воду, а вже потім починайте готувати. Морквину почистьте й натріть на тертушці з великими отворами. У кого є така, що призначена для корейської моркви, можете скористатися нею. Обчищену й вимиту цибулину наріжте півкільцями.

Смажена курка з броколі на вечерю

Пательню розігрійте на середньому вогні, влийте олію. Додайте цибулю, моркву, шматочки м’яса. Смажте, постійно перемішуючи, близько 10 хвилин. Додайте броколі. Ще раз усе перемішайте й витримайте на вогні 5 хвилин.

Смажена курка з броколі на вечерю

Долийте вершки. Присипте сухим часником чи зубцем свіжого, який подрібніть. Посоліть, поперчіть та перемішайте майбутню вечерю. Накрийте кришкою, зробіть повільний вогонь і тушіть 10 хвилин.

Смажена курка з броколі на вечерю

Розкладіть курку з броколі по тарілках і подавайте до столу. Курку можете замінити індичкою. Якщо візьмете свинину чи яловичину, час приготування страви й калорійність зміняться.

Набір овочів можете змінювати за власним уподобанням чи по сезону. Розмір цибулі підбирайте до вподоби. Якщо в родині не люблять цей фітонцид, можете взагалі не додавати. Якщо є бажання, готуйте курку з броколі у духовці.

Нові статті

Схожі статті

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?

“Зі смартфоном в руках і телефонною книжкою в зошиті”: 55-річна Інна Білоконь вперше показала маму

Інна Білоконь – українська акторка, яка стала відомою завдяки ролі мами Вєрки Сердючки. В самої Інни Вікторівни в реальному житті також є мама. Днями артистка показала, як виглядає ця жінка.